De Alina Vlad,

Acuzatul a tremurat cind judecatorul i-a pecetluit soarta.


“Traiasca Irakul”, a strigat el. Barbatul de aproape 70 de ani abia se oeinea pe picioare, dar vocea lui a fost pentru citeva momente mai puternica decit a judecatorului. “Traiasca Irakul”, a repetat el. Era omul in faoea caruia Irakul a tremurat timp de 24 de ani. Saddam Hussein.


Barbatul care a condus odinioara Irakul si care le-a furat pacea americanilor a parut zguduit ca va muri pentru ca a ucis 148 de oameni la Dujail, in 1982.


A intins degetul catre judecator si a ridicat un exemplar din Coran. “Dumnezeu e mare”, a strigat dictatorul din Irak. Citeva garzi au reusit cu greu sa il imobilizeze si sa il scoata din sala de tribunal. Soldaoeii erau deja obisnuioei sa il bruscheze pe acuzatul Saddam Hussein.Inainte ca fostului presedinte sa i se pecetluiasca soarta, tot soldaoeii au fost cei care l-au obligat sa se ridice in picioare cind judecatorul a intrat in sala. Acuzatul S a d d a m Hussein a fost timp de peste un an, cit a f o s t judecat pentru masacrul siioeilor de la Dujail, extrem de incomod. A fost dat afara din sala de judecata de mai multe ori, a facut greva foamei, nu s-a prezentat la proces si a insultat judecatorii. Presedintele completului de judecata a fost schimbat. Primul presedinte, Rizgar Mohammed Amin, de origine kurda, a demisionat din cauza presiunilor din partea unor membri ai guvernului irakian. El a fost acuzat adesea ca le permite prea multe lui Saddam Hussein si celorlaloei 6 locotenenoei ai sai judecaoei o data cu el. Noul judecator, Rauf Rashid Abdel Rahman, a fost mult mai dur. Procesul lui Saddam Hussein a facut si victime colaterale.


Trei avocaoei ai apararii au fost asasinaoei in timpul procesului. Nu numai Saddam Hussein a fost un acuzat indisciplinat. O data cu el, pentru masacrul siioeilor de la Dujail au fost judecaoei 7 fosti oficiali ai regimului sau. Printre ei, seful seriviilor secrete si fratele sau vitreg, Barzan Ibrahim al-Tikriti, si fostul vicepresedinte irakian Taha Yassin Ramadan Barzan al Tikriti a fost aproape absent la proces pentru ca a fost dat afara din sala din cauza jignirilor adresate judecatorilor. Barzan a fost si el condamnat la moarte alaturi de Saddam Hussein. Saddam Hussein nu a crezut niciodata ca va fi cruoeat de catre judecatorii sai. El a stiut intotdeauna ca nu va scapa de pedeapsa capitala. A cerut chiar sa preia intreaga vina pentru masacrul siioeilor de la Dujail. A cerut insa sa fie impuscat, nu spinzurat. Pentru ca el este un sef de stat si nu un deoeinut oarecare. Cu o zi inainte de anunoearea sentinoeei le-a marturisit avocaoeilor ca nu spera la indulgenoea.


“Avea un moral de fier. Ne-a spus ca este convins ca va fi condamnat la moarte, a  declarat avocatul tunisian Ahmad Seddik.

Cristi Bud, despre moartea fiului său de doar 5 zile: "E posibil să fi scăpat copilul". Cand a cerut înregistrările de pe camere a primit un raspuns incredibil
GSP.RO

Cristi Bud, despre moartea fiului său de doar 5 zile: "E posibil să fi scăpat copilul". Cand a cerut înregistrările de pe camere a primit un raspuns incredibil

Horoscop 25 februarie 2020. Taurii au probleme de comunicare
HOROSCOP

Horoscop 25 februarie 2020. Taurii au probleme de comunicare