MENIU CAUTĂ
26 Iul. 2013 20:17 , de Madalina Ciodaru Burada

Conductorul „TRENULUI MORŢII” din Spania refuză să răspundă la întrebările anchetatorilor

Distribuie

Conductorul, care a fost arestat preventiv pentru „imprudenţă”, „a refuzat să răspundă poliţiei” şi va fi „prezentat în faţa unui judecător cât mai rapid posibil”, a declarat o purtătoare de cuvânt a poliţiei, potrivit Mediafax.
Poliţia din Galicia a anunţat vineri că mecanicul, rănit uşor şi spitalizat, a fost arestat joi seara şi plasat sub custodie pentru „imprudenţă” şi pentru „delicte legate de accident”.
Acest conductor cu experienţă, în vârstă de 52 de ani, a cărui fotografie de după accident, ameţit şi cu faţa plină de sânge, a făcut înconjurul presei, nu pare să fi reuşit să frâneze la timp când trenul, conform cotidianului El Pais, circula cu 190 de kilometri pe oră într-un tronson unde viteza era limitată la 80 de kilometri pe oră.
Trenul care venea de la Madrid a deraiat miercuri seară la patru kilometri de gara din Santiago de Compostela, în timp ce se afla într-un viraj periculos. Cel puţin 78 de persoane au murit şi 178 au fost rănite, dintre care 81 se aflau încă în spital vineri.
 
 

Citește mai multe despre Accident feroviar pe Libertatea.

Comentarii