Mergi direct la conținut »
VIDEO | Confesiunile unei tinere care a evadat din Coreea de Nord. Ea și fratele ei au fost torturați de poliția secretă
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > VIDEO | Confesiunile unei tinere care a evadat din Coreea de Nord. Ea și fratele ei au fost torturați de poliția secretă

VIDEO | Confesiunile unei tinere care a evadat din Coreea de Nord. Ea și fratele ei au fost torturați de poliția secretă

Confesiunile unei tinere care a evadat din Coreea de Nord. O tânără care a reușit să evadeze din Coreea de Nord a dezvăluit prin ce a trecut atunci când a fost torturată de poliția secretă a regimului comunist pentru că au introdus în țară mai multe bunuri chinezești.

Danbi Kim, 26 de ani, a declarat că ea și fratele ei au suferit foarte mult după ce au îndurat bătăile primite pentru că au introdus ilegal în țară bunuri din China, ei fiind torturați timp de 25 de zile. Tânăra povestește că au fost loviți cu pumnii, picioarele și forțați să stea în poziții inconfortabile pentru ore întregi.

Ei au mai fost și înfometați fiind hrăniți cu doar 30 de boabe de porumb pe zi, scrie The Sun.

”Tortura în secția de poliție a fost un iad. Dar în centrul de detenție politică ești tratat de parcă nu ești om. Am fost duși într-o clădire în munți, cu cagule pe cap. Am fost nevoită să mă uit la fratele meu cum a fost lovit cu biciul până i-a crăpat pielea”, a povestit fata, care a adăugat că ei i s-a pus o tijă în spatele genunchilor și a fost obligată să stea pe vine pentru mai multe ore.

Danbi a fost eventual eliberată, dar fratele ei nu a mai fost văzut de când a fost arestat și se crede că el ar fi acum într-un lagăr.

După eliberarea, ea a reșit să fugă definitiv, pe 13 august 2011, din țara lui Kim Jong Un. Atunci avea doar 19 ani. A ajuns în China și a călătorit 3.000 de kilometri pentru a ajunge în țările din sud-estul Asiei, de unde voia să plece mai departe în Coreea de Sud ca un refugiat.

Ajunsă în Coreea de Sud, Danbi și-a reconstruit viața și s-a căsătorit. Ea lucrează acum într-un hotel, dar spune că încă nu a reușit să treacă peste tratamentul de care a avut parte în țara ei natală.


Atunci și acum: Elena Udrea, de la consiliera lui Băsescu, la cel mai vizibil ministru al Turismului și solicitant de azil politic, în lupta cu Justiția

Close
Închide
  Close