MENIU CAUTĂ
, de Cristian Simion

Consilierul local Cristian Duma, din Prahova, capul unei rețele care tăia ilegal stejari din pădurea Păulești

Distribuie

Consilierul local Cristian Duma, din Prahova, capul unei rețele care tăia ilegal stejari din pădurea Păulești. Acesta era ajutat de un inginer silvic și mai mulți pădurari. Suspecții au fost duși la audieri la sediul Poliției.

Polițiștii din Prahova au prins firul unei afaceri nu doar penale, ci și profund imorale. Un consilier local, un inginer silvic și doi pădurari puseseră la punct o adevărată rețea care tăia ilegal stejari din una dintre cele mai frumoase păduri din județul Prahova, cea de la Păulești. Pentru ca totul să pară legal, cei care ar fi trebuit să vegheze la aplicarea legii și să protejeze fondul forestier umblau ilegal în aplicația informatică Radarul Pădurii. Nu pe conturile lor, ci pe ale unor colegi care habar nu aveau ce se întâmplă fără știrea lor.

Pădurea de la Păulești Prahova, cu arbori seculari, este una dintre cele mai frumoase păduri și timp de decenii a fost locul unde ploieștenii mergeau la picnic, găsind acolo o oază de liniște și aer curat. În timp ce oamenii de bună credință au găsit în pădure un loc de relaxare, mai mulți angajați silvici și un politician din zonă au considerat că pădurea Păulești este locul perfect care le poate aduce o grpămadă de bani, făcuți la negru și în afara legii. Afacerea oneroasă cu lemn exploatat din pădure a pornit, spun surse judiciare, tocmai de la un politian, ales în Consiliul Local al comunei Păulești.

Consilierul local Cristian Duma, care controlează o firmă de exploatări silvice, a găsit mai mulți „parteneri” de afaceri ilegale în persoanele unor angajați silvici. este vorba mai exact despre doi pădurari și un inginer silvic. Împreună, cei patru au decis să taie ilegal stejari.

Conform datelor pe care polițiștii din Prahova le-au strâns până acum, afacerea ilegală a pornit în anul 2017. Un inginer silvic care locuiește chiar lângă pădure și doi pădurari marcau stejarii al căror lemn este foaret căutat, apoi tăiat lemnul, iar consilierul local îl exxploata prin firma pe care o controla.

Pentru a evita orice incidente pe timpul transportului, cei patru au ajuns inclusiv să intre ilegal și să opereze în programul Radarul Pădurii. Astfel, muncitorii silvici intrau pe conturile a doi colegi de la Ocolul Silvic Ploiești și, fără știrea acestora, operau pe conturile lor, modificând cantitățile de lemne exploatate ilegal.

Marți dimineață, locuințele celor patru au fost luate cu asalt de către polițiștii prahoveni. Suspecții sunt audiați la sediul Poliției, iar cel mai probabil pe numele lor se vor face propuneri de arestare preventivă.

Citește mai multe despre Prahova pe Libertatea.

Comentarii