15 Feb. 2018 12:19

Copii bătuți la un centru de plasament din Râmnicu Vâlcea. Supraveghetorii, acuzați că nu au intervenit

Distribuie

Anchetă de amploare în cazul a doi copii bătuți la un centru de plasament din Râmnicu Vâlcea. Frații orfani au fost snopiți în bătaie de un adolescent, fără ca supraveghetorii să intervină.

Direcţia pentru Protecţia Copilului are o listă lungă de reproşuri pentru supraveghetorii centrului de plasament de la Râmnicu Vâlcea, scrie digi24.ro. Scandalul a pornit după ce un tânăr a intrat nestingherit în clădire și a snopit în bătaie un copil orfan, fără ca angajații să reacționeze la strigătele de ajutor.

Din cauza lipsei de reacție a îngrijitorilor din centrul de plasament, agresorul și-a mai atacat un alt copil. Abia atunci au intervenit și asistenții.

„Doi dintre beneficiarii altui centru, Centrul Ana', au intrat în clădirea de la noi. Cei care au agresat au vârste mai mari, de 17, 18 ani. Au acuzat că este vorba de datorii neplătite. Eventualele urme de violențe vor fi stabilite de un certificat medico-legal. Incidentul este aplanat, există o notă de informare și lucrurile trebuie să le rezolvăm noi. Copiii nu prezintă urme de violențe, nu prezintă echimoze. Copiii de la noi provin din familii dezorganizate, sau monoparentale sau părinți care consumă diverse băuturi alcoolice. La noi ei stau o perioadă de timp determinată și încercăm să găsim o soluție pentru ei, fie să meargă la un asistent maternal, fie la o rudă apropiată. Dacă nu, vor merge la unul din centrele din cadrul direcției', a declarat, pentru evenimentvalcean.ro Horia Ceaușu, director Centrul pentru Copilul Abuzat, Neglijat, Exploatat.

Trauma pe care au trăit-o copiii a ieșit la iveală, după ce un prieten de-ai agresorului a publicat imagini din timpul bătăii pe Facebook, scrie voceavalcii.ro.

Inspectoratul Județean de Poliție Vâlcea s-a sesizat din oficiu şi efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violențe.

„Precizez faptul că poliţia nu a fost sesizată anterior de incident, nici de minorii implicaţi sau de vreun reprezentant al centrului. Una peste alta, vina este și a mea, trebuie să amplificăm vizitele nocturne, vizitele de sâmbăta și duminică. Colegii de acolo și-au făcut treaba exemplar', a precizat, pentru sursa citată, purtătorul de cuvânt al IJP Vâlcea, Loredana Sandu.

În decembrie 2017, tot la Centrul pentru Copilul Abuzat, Neglijat, Exploatat din Râmnicu Vâlcea, o fetiță grav bolnavă și-a pierdut viața.

sursă foto: voceavalcii.ro


Citește și VIDEO|Femei celebre din România și-au dus pantofii roșii pe treptele Muzeului de Istorie. Raed Arafat a venit cu o cască de protecție


 

Loading...
Comentarii