Mergi direct la conținut »
Copil de 3 ani abandonat de contrabandiști la granița SUA cu Mexic. Un nou caz care șochează opinia publică
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Copil de 3 ani abandonat de contrabandiști la granița SUA cu Mexic. Un nou caz care șochează opinia publică

Copil de 3 ani abandonat de contrabandiști la granița SUA cu Mexic. Un nou caz care șochează opinia publică

Vameșii americani au găsit un copil de 3 ani abandonat de contrabandiști la frontiera cu Mexicul. Copilul a fost despărțit de părinții săi, iar acum autoritățile încearcă să stabilească ce se va întâmpla cu el în continuare.

Copilul imigrant, care nu vorbește foarte bine din cauza vârstei fragede, a fost găsit rătăcind în lacrimi pe un câmp de porumb de lângă frontiera din sudul statului Texas

Agenții americane de supraveghere a frontierei au descoperit băiatul din Rio Grande Valley lângă Brownsville, Texas, marți dimineață, când au văzut mai mulţi oameni pe jos.

„Când au încercat să intercepteze grupul, presupuşii imigranţi clandestini s-au împrăştiat într-un câmp”, se arată în comunicatul Poliției de Frontieră.

Acolo au găsit băiatul plângând. Copilul a fost examinat de medici care l-au găsit într-o stare bună de sănătate, au mai transmis polițiștii de frontieră.

Aceștia au încercat să îi localizeze părinții dar, ncercările erau zadarnice deși copilul avea numele şi un număr de telefon scrise pe pantofi.

În acest context, şeful postului poliţiştilor de frontieră din Brownsville, Jorge Gonzalez, a declarat pentru New York Times că băiatul descoperit marţi nu a fost un caz izolat.

Prezenţa multor copii în rândurile lor a creat o criză umanitară la frontieră, în timp ce facilităţile de primire sunt supraaglomerate. Aproape 9.000 de minori neînsoţiţi au fost arestaţi în martie, potrivit statisticilor oficiale.

„Isterici și paranoici”. Jignirile unui director de spital din Cluj la adresa medicilor care vor echipament de protecție: „Acum vor să fie cosmonauți”
Recomandări

„Isterici și paranoici”. Jignirile unui director de spital din Cluj la adresa medicilor care vor echipament de protecție: „Acum vor să fie cosmonauți”

 

Descoperirea copilului abandonat ilustrează din nou tragediile umane care au loc la graniţa de sud a Statelor Unite, unde un număr tot mai mare de migranţi sosesc din America Centrală. Aceştia sunt adesea familii sau minori care fug de violenţă şi mizerie din Honduras, Guatemala şi El Salvador şi călătoresc în grupuri pentru mai multă siguranţă.

Preşedintele Donald Trump, care a făcut din lupta împotriva imigraţiei ilegale un obiectiv al preşedinţiei sale, a salutat miercuri „munca formidabilă” pe care o face poliţia la graniţă. Poliţia „a arestat deja peste 418.000 de imigranţi ilegali în acest an, mult mai mult decât anul trecut în aceeaşi perioadă”, a salutat el pe Twitter, potrivit Agerpres.

Foto: US Customs and Border Protection


Citește și: Fiului unui primar PSD i s-a mărit salariul cu 400% în doi ani! Absolvent de Sport, Dragoș Panțeru câștigă 2.000 euro pe lună, ca șef la o mică unitate de asistență medicală comunală!

Close
Închide
  Close