MENIU CAUTĂ
25 Mar. 2013 11:40 , de Cristiana Trifu

Copilul Elodiei Ghinescu va locui la sora lui Cristian Cioacă

Distribuie

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş, comisia de specialitate a luat în discuţie situaţia în care se află Patrick Cioacă, în vârstă de opt ani, după ce tatăl său, Cristian Cioacă, a fost încarcerat.
Analizând dosarul, comisia a decis că se impune stabilirea plasamentului copilului la familia Ana Maria şi Iulian Vasile Ene, sora, respectiv cumnatul poliţistului care este arestat preventiv şi trimis în judecată sub acuzaţia de omor calificat şi profanare de morminte, scrie Mediafax.
„Membrii comisiei au ţinut cont că, în ultimii cinci ani, minorul a crescut alături de rudele pe linie paternă, de continuitatea şcolară a copilului şi de faptul că în decembrie 2012 şi instanţa a stabilit domiciliul copilului la familia Ene. De asemenea, s-a mai ţinut seama şi de dorinţa copilului şi a tatălui acestuia, de situaţia materială şi familială a soţilor Ene, sora şi cumnatul lui Cristian Cioacă, de faptul că aceştia dispun de mijloacele materiale necesare pentru a-i asigura nepotului condiţii corespunzătoare de creştere şi educare, că-i oferă suport emoţional şi afectiv, linişte, stabilitate şi siguranţă pentru dezvoltarea fizică, morală şi intelectuală”, a declarat directorul DGASPC Argeş, Adrian Macovei.
Membrii comisiei au admis faptul că de condiţii similare dispun şi bunica şi unchiul pe linie maternă, Emilia, respectiv Robert Constantin Ghinescu, mama şi fratele Elodiei, dar elementul hotărâtor în dispunerea deciziei a fost ataşamentul lui Patrick faţă de mătuşă, unchi şi bunica paternă alături de care a crescut în ultimii ani.
Cristian Cioacă este arestat din 5 decembrie 2012, fiind acuzat de omor deosebit de grav. După cinci ani de la dispariţia avocatei Elodia Ghinescu, timp în care criminaliştii au continuat cercetările şi strângerea de probe, Cioacă a fost arestat preventiv, în pofida lipsei cadavrului victimei. Între timp, printr-o hotărâre judecătorească, Elodia Ghinescu a fost declarată decedată.
 

Comentarii