Mergi direct la conținut »
Coreea de Nord suspendă discuțiile cu Sudul invocând ”incompetența” acestora
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Coreea de Nord suspendă discuțiile cu Sudul invocând ”incompetența” acestora

Coreea de Nord suspendă discuțiile cu Sudul invocând ”incompetența” acestora

Coreea de Nord suspendă discuțiile cu Sudul invocând ”incompetența” acestora, iar negociatorul șef de la Phenian spune că nu va relua negocierile până când problemele dintre cele două țări nu vor fi rezolvate, scrie BBC News.

Nordul esste nemulțumit de continuarea exercițiilor militare americano-sud-coreene și transmite prin intermediul negociatorului șef că nu doar întâlnirea dintre Trump și Kim este în pericol ci și continuarea negocierilor și a colavorării dintre cele două țări.

Șeful echipei de negociere a Coreeie de Nord, Ri Son-gwon a revenit la limbajul agresiv pe care Nordul l-a folosit înainte de Olimpiada de Iarnă.

El a criticat de asemenea autoritățile sud-coreene că le-a permis „jegului uman” (o referire la un dezertor nord-coreean) să vorbească la Adunarea Națională de la Seul.

Marți, Coreea de Nord a refuzat să participe la o întâlnrire cu Coreea de Sud, programată pentru a doua zi, nemulțumiți fiind de începerea unor exerciții militare comune ale Statelor Unite cu Coreea de Sud.

La scurt timp după aceea, Coreea de Nord a lansat o declarație în care anunța că ar putea anula întâlnirea Trump-Kim dacă Washingtonul continuă să pretindă ca Phenianul să renunţe unilateral la arsenalul său nuclear.

Reuniunea extrem de anticipată dintre Donald Trump și Kim Jong-un este programată să aibă loc la Singapore pe 12 iunie.


Citește și: VIDEO EXCLUSIV/ Ioana Păun, regizoarea care urcă realitatea pe scenă. Piesa OMG vorbește despre dreptul femeii musulmane de a purta burka


Close
Închide
  Close