UPDATE: 26 februarie, ora 08.10: Drept răspuns la mesajul emis de președitele Coreei de Nord, reprezentanții Statelor Unite au declarat că sunt dispuși la discuții, dar acestea trebuie să aibă drept obiectiv suspendarea programului nuclear al Phenianului.

„Vom vedea dacă mesajul Phenianului, cum că este dispus să poarte discuții, reprezintă primii pași pe lunga cale spre denuclearizare”, au spus SUA.

Știrile despre dispoziția Coreei de Nord de a se așeza la discuții vin după ce oficialii celor două părți au avut o întâlnire comună cu președintele Coreei de Sud cu ocazia ceremoniei de încheiere a Jocurilor Olimpice de Iarnă.

Ivanka Trump, fiica președintelui american a participat și ea la ceremonia de închidere, alături de delegația americană, dar nu a avut niciun contact direct cu delegația nord-coreeană, deși au stat la doar câteva locuri distanță în loja oficialităților, pe parcursul ceremoniei de închidere.


Liderul de la Seul a spus că nord-coreeni sunt dispuși să poarte discuții cu Statele Unite și au acceptat ca ”relația inter-coreeană și cea dintre Coreea de Nord și SUA ar trebui să se dezvolte împreună”, scrie CNN.

Moon s-a întâlnit pentru o oră cu delegația venită de la Phenian într-un loc secret la Peyongchang la ora 17:00 (ora locală), cu trei ore înaintea începerii ceremoniei de închidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă 2018.

Replica la care a cedat Gheorghe Dincă: „Ori mor eu, ori mori matale”
Recomandări

Replica la care a cedat Gheorghe Dincă: „Ori mor eu, ori mori matale”

Jocurile au fost declarate închise

Jocurile Olimpice de iarnă s-au încheiat, duminică, printr-un spectacol de două ore pe arena din Pyeongchang, sub semnul “noului val” şi al armoniei, o sărbătorire a sporturilor şi concurenţilor. La fel ca la ceremonia de deschidere, festivitatea de închidere a început tot cu focuri de artificii, însă după ce 102 patinatori, numărul seturilor de medalii acordate la Pyeongchang, au ilustrat sporturile care au făcut parte din programul JO de iarnă din acest an. La finalul acestui prim moment artistic, patinatorii au format cercurile olimpice.

Sportivii au defilat împreună, sub privirile preşedintelui sud-coreean Moon Jae-in şi şefului CIO Thomas Bach, dar şi ale Ivankăi Trump, aflată în tribuna oficială. Delegaţia României a avut-o portdrapel pe Raluca Strămăturaru. Purtătorii de drapel au intrat pe stadion şi s-au aşezat în cerc în mijlocul arenei, iar apoi au venit şi componenţii echipelor.

Adrian Sina, „Ambasador” pentru armata pakistaneză. Postarea jignitoare pusă pe Instagram
Recomandări

Adrian Sina, „Ambasador” pentru armata pakistaneză. Postarea jignitoare pusă pe Instagram

Flacăra de la Stadionul Olimpic a fost stinsă de „fulgi de zăpadă” porniţi din centrul arenei, după ce Thomas Bach a ţinut discursul de final în care le-a mulţumit sud-coreenilor pentru că au deschis noi orizonturi. Bach a rostit şi câteva cuvinte în coreeană. Tonganul Pita Taufatofua a făcut din nou deliciul publicului, la fel ca la ceremonia de deschidere, apărând în aceeaşi ţinută, cu pieptul gol şi dat cu ulei pe corp. El şi alţi sportivi, între care şi Martin Fourcade şi Lindsey Vonn, reprezentând cele cinci continente, au fost invitaţi de Bach pentru a forma o inimă, simbolul JO de la Pyeongchang.

La Jocurile Olimpice de la Pyeongchang au participat aproape 3.000 de sportivi din 92 de ţări. Pe primul loc în clasamentul pe naţiuni a încheiat Norvegia, cu 39 de medalii (14 de aur, 14 de argint şi 11 de bronz). Dintre norvegieni, legendara Marit Bjoergen a obţinut două medalii de aur, una de argint şi trei de bronz la schi fond şi a devenit cel mai medaliat sportiv din istoria JO de iarnă (15).

Poziţia a doua în ierarhia pe naţiuni a fost ocupată de Germania (31 de medalii – 14 de aur, 10 de argint, 7 de bronz), iar pe locul trei a încheiat Canada (29 de medalii – 11 de aur, 8 de argint, 10 de bronz).


Lista câștigătorilor Festivalului de Film de la Berlin 2018


FOTO: EPA

Și-a prins iubitul că o înșală cu ajutorul unei aplicații. Greșeala pe care a făcut-o bărbatul
GSP.RO

Și-a prins iubitul că o înșală cu ajutorul unei aplicații. Greșeala pe care a făcut-o bărbatul

Horoscop 13 decembrie 2019. Săgetătorii vor trece prin printr-un șir de experiențe profitabile
HOROSCOP

Horoscop 13 decembrie 2019. Săgetătorii vor trece prin printr-un șir de experiențe profitabile