Împreună cu 300 de studenţi de la Academia de Poliţie, cu colegi în bleu-jandarm şi cu poliţişti, pe atunci sergentul major Cornel Ciocan a alergat după megastar, a defilat şi l-a auzit fredonând melodiile care au înnebunit o întreagă Românie. Michael Jackson, aflat în România cu ocazia turneului Dangerous Tour, a vrut să profite de ocazie şi să filmeze videoclipul piesei “Police Walk”. Autorităţile române au mobilizat atunci sute de poliţişti care au filmat o zi întreagă, alături de marele Michael. Videoclipul în care urma să folosească imaginile respective nu a mai apărut niciodată, însă protagoniştii acelor momente au rămas cu o experienţă pur şi simplu de neuitat. Cornel Ciocan e unul dintre fericiţii care au intrat în contact cu megastarul.

Cântăreţul a râs de erecţia unui cal

“A fost ceva unic în viaţa mea când l-am atins, când l-am văzut ţopăind lângă mine. Îmi amintesc că la respectivele filmări, unde totul era ţinut sub strictă observaţie de bodyguarzii lui Michael, m-am distrat de minune. Încolonaţi ca la o defilare de Ziua Naţională, făceam tot ceea ce ne cereau starul şi oamenii lui. Chiar sunt mândru că am jucat în videoclipul lui Michael Jackson. La un moment dat, în timp ce spectacolul era în toi, toată atenţia s-a mutat la unul dintre caii poliţiei, aduşi la filmare. Toţi am început să râdem, inclusiv Michael, când i-am văzut «obiectul» atârnând în erecţie până aproape de pământ. Colegele noastre priveau amuzate, pe sub sprâncene, spectacolul oferit de armăsar. Apoi, la concert, a fost magnific. Am stat în cordonul de pază, chiar lângă scenă. Aproape că la fiecare bas inima îmi sărea din piept. Aveam 22 de ani şi pentru mine era fantastic. Nu am să uit toată viaţa”, ne-a povestit căpitanul Ciocan care, acum, după 18 ani de la acele zile magice, are grijă ca bucureştenii să nu cadă pradă bandiţilor.

Libertatea cinsteşte memoria lui Michael Jackson la un an de la moartea sa

Pe 25 iunie anul trecut, Michael Jackson, cel mai mare artist al tuturor timpurilor, a murit, la vârsta de 50 de ani, în urma unui stop cardiac. De azi până sâmbătă, Libertatea începe un serial în memoria megastarului. Veţi afla lucruri neştiute din viaţa cântăreţului, veţi citi poveşti spuse de românii care l-au cunoscut îndeaproape şi vă veţi reaminti amănunte despre cele două mari spectacole susţinute de Michael în România.

Şeful dispozitivului care a asigurat securitatea starului, în 1992, generalul maior Gavrilă Pop: «Mi-a zâmbit şi mi-a mulţumit»

Generalul maior Gavrilă Pop (53 de ani), şeful Jandarmeriei Bucureşti, a rememorat pentru Libertatea momentele din 1992, când a avut onoarea să-l cunoască pe Michael Jackson.

Avea 35 de ani când, ca şef al Unităţii de Ordine Publică a Poliţiei, i s-a încredinţat misiunea de a-l păzi, zi şi noapte, pe megastar. “A fost prima mea misiune de comandant. A fost ceva impresionant şi mă refer la oamenii care au fost angrenaţi în toate activităţile pe care Michael Jackson le-a avut atunci. Numai la concert au fost peste 5.000 de poliţişti, am adus oameni din toată ţara. Trebuia să ţinem sub control 70.000 de fani, nu ştiam exact cum vor reacţiona. Dar totul a ieşit bine. În timpul concertului, simţeam cum îmi sărea cămaşa de pe mine de la başii care răsunau din boxe. Am avut ocazia să fiu lângă artist şi în momentele lui de relaxare”, spune Pop.

«A fost cea mai plăcută misiune»

“Dacă pe scenă Michael se îmbina perfect cu melodia, cu ritmul, cu dansatorii săi, în rest era o fire sensibilă. Era atent la tot ce era în jurul lui, curios la orice mişcare. Părea a fi din altă lume… La plecare, Michael mi-a zâmbit şi mi-a mulţumit. A fost un gest pe care nu am cum să-l uit niciodată, chiar dacă simţeam oboseala din cap până în picioare. A fost o misiune grea, dar printre cele mai plăcute din viaţa mea de militar”, s-a destăinuit reporterilor Libertăţii generalul Gavrilă Pop.

A vândut 130.000.000 de albume

Michael este unul dintre artiştii cu cele mai mari vânzări de discuri din toate timpurile. În 1982 s-au comercializat 57 de milioane de copii ale albumului “Thriller”, cel mai bine vândut produs muzical din istorie. “Bad” (1987) şi “Dangerous” (1991) s-au vândut în câte 23 de milioane de copii. Până în 2005, s-au dat în total 130 de milioane de copii ale tuturor albumelor.

Copiii au rămas în grija bunicii

Cei trei copii ai lui Michael, Prince Michael I (13 ani), Paris (12 ani) şi Prince Michael II, poreclit Blanket (8 ani), au rămas în grija bunicii lor, Katherine, după moartea megastarului

Medicul lui continuă să profeseze

Conrad Murray (foto), doctorul lui Michael Jackson, inculpat de omucidere involuntară pentru moartea megastarului, va putea să îşi profeseze în continuare meseria. Şi asta, după ce, zilele trecute, un tribunal din Los Angeles, SUA, a respins cererea înaintată de avocaţii familiei lui Michael, care vrea ca Murray să nu mai practice medicina.

Astfel, judecătorul a decis ca doctorul să îşi păstreze licenţa, însă să nu mai aibă voie să anestezieze personal pacienţii care îi calcă pragul clinicilor. Cu toate acestea, fraţii Jackson sunt hotărâţi să obţină condamnarea doctorului pentru că i-ar fi administrat megastarului o doză letală de sedative.

Citeşte şi: Se fac bani grămadă pe spinarea lui Michael

Michael Jackson era îndrăgostit de o acrobată japoneză

Custodia copiilor lui Michael Jackson va fi oferită mamei superstarului

Cele mai interesante 50 de lucruri despre Michael Jackson

Albumele lui Michael domină topul vânzărilor online, după moartea lui

Reacţii ale celebrităţilor la moartea lui Michael Jackson

Mihai Trăistariu: „Michael a fost cel mai mare artist din istoria omenirii”

Michael Jackson lasă în urmă un munte de datorii

Michael, partea urâtă: pedofilie, operaţii, scandaluri

Este Michael Jackson cel mai mare cântăreţ al tuturor timpurilor?

Michael a simţit că sfârşitul îi e aproape

FOTO / Stupoare în America: Michael Jackson mort!

Urmărește-ne pe Google News