De Flavius Toader,

Mitropolitul a deschis Catedrala Răstignirea lui Hristos de pe insula Kythira și a invitat credincioșii la slujbă, vineri, în ciuda interdicției aplicate de autorități.

O zi mai târziu, mitropolitul Serafim a fost reținut pe motiv că nu a ținut cont de interdicția impusă de guvernul Greciei, scrie Greekcitytimes.

Chiar preotul s-a prezentat de fapt la secția de poliție, după ce a auzit că primarul din localitate a ordonat oamenilor legii să îl rețină.

Ajuns la secția de poliție, mitropolitul a declarat că nu a primit indicații de la arhiepiscopul Atenei și al întregii Grecii, Ieronim, privind interzicerea oficierii slujbelor religioase.

În cele din urmă, în urma unui ordin al Procurorului General, oamenii legii l-au eliberat pe mitropolit și l-au avertizat să se conformeze legilor.

Incidentul a fost confirmat de primarul orașului Kythira, care a precizat că gestul preotului a încălcat măsurile impuse de guvern și că acesta s-a aflat, pentru scurt timp, în custodia polițiștilor.

Libertatea a scris azi că în plină epidemie de coronavirus, un preot din Prahova își cheamă enoriașii la Biserică. Apelul preotului a venit sâmbătă aseară, la scurt timp după Ordonanța militară numărul 2, anunțată de ministrul de Interne.

Un caz similar a fost și la Iași, unde curtea Bisericii ”Sfântul Nicolae” a devenit neîncăpătoare pentru zecile de credincioși care au venit la Biserică. Oamenii stăteau lipiți unii de alții fără să poarte măști de protecție.

Citeşte şi:

Document | Al doilea mort de COVID-19 a fost testat luni de gripă, nu și de coronavirus

De ce are Rusia atât de puține cazuri de infecție cu coronavirus, raportat la numărul de locuitori? Răspunsul experților este unul îngrijorător

Elon Musk va produce ventilatoare pentru bolnavii de coronavirus, în fabricile Tesla

La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Horoscop 3 iunie 2020. Balanțele se lovesc de câteva complicații, Taurii au probleme financiare
HOROSCOP
Horoscop 3 iunie 2020. Balanțele se lovesc de câteva complicații, Taurii au probleme financiare