De Daniel Ionașcu,

Este vorba de Andrei Marinescu, cel care, după tragedia din Caracal din vara anului trecut, a mai pus la dispoziția autorităților și o aplicație care să reformeze sistemele STS privind urgențele.

”Soluția este la cheie, trebuie să dea doar click, click”, a arătat sursa.

Contactat de către Libertatea, Marinescu a confirmat informația, dar a spus că nu poate oferi mai multe detalii deoarece discuțiile sunt în derulare și nimic nu a fost parafat până în prezent.

Pneumonia apare la cazurile grave de infecție cu noul coronavirus.

Mesaj pentru ambasade

Marinescu a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj destinat mai multor ambasade, între care și cele ale SUA, Italiei, Suediei, Israelului, Germaniei și Franței, un mesaj prin care anunță că își pune gratuit la dispoziție sistemul.

”Bună ziua, vă pot oferi gratuit, (un) sistem de inteligență artificială capabil să detecteze pneumonia în radiografie, cu o acuratețe de 92%. Sistemul este open source: VirtualBox, Ubuntu 18.04, Tensorflow, Python 3, imagine OVA pregătit pentru instalare și folosire. În schimbul radiografiilor depersonalizate ale pacienților testați pozitiv COVID-19, pot să învăț sistemul să detecteze COVID cu o acuratețe mult mai mare”

Marinescu a scris pe pagina sa de Facebook:

Acesta cerea recent, tot pe Facebook, autorităților din sistemul medical să partajeze scanări CT pentru a putea face teste cu sistemul de inteligență artificială.

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator
GSP.RO

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator

Horoscop 6 aprilie 2020. Leii pot deveni ușor un exemplu pentru cei din jur
HOROSCOP

Horoscop 6 aprilie 2020. Leii pot deveni ușor un exemplu pentru cei din jur