De Daniel Ionașcu,

Dragoș Petrescu este proprietarul lanțului de restaurante City Grill, unul dintre cele mai mari din România, dar și localurile Hanu Berarilor, Caru cu Bere și Pescăruș. În total, acesta deține 16 unități de alimentație, iar 11.000 de români mâncau zilnic în acestea.

Petrescu spune că vânzările au scăzut cu 90%, iar cele 10 procente realizate acum le reprezintă comenzile online. Din această cauză, 90% dintre angajați au fost trimiși acasă, în șomaj tehnic, cu 75% din salariu.

Noi nu am excelat în servirea la domiciliu. Am ajuns la 10% din livrări, funcționăm cu 10% din angajați. 90% sunt acasă cu 75% din salariu plătit de mine. Eu pot să plătesc o lună – două, dar nu putem supraviețui fără sprijinul statului

Dragoș Petrescu a explicat pentru Libertatea:

”Supraviețuiește cine se adaptează”

Patronul spune că, pentru a face față comenzilor, compania livrează mâncare chiar și cu mașina directorului de resurse umane!

De asemenea, mai spune că a fost nevoit să inventeze practic o nouă afacere peste noapte. Petrescu se referă la aplicația proprie de livrare.

Facem livrări și cu mașina directorului de HR pentru a putea face față celor 10% comenzi online. E o luptă cu baioneta, la firul ierbii. Avem propria aplicație și livrăm și prin platformele Uber Eats, Glovo, Caserola etc. Până de curând, aplicația era 35% gata, acum am acelerat-o, de săptămâna asta se va putea livra prin intermediul acesteia. Cum zicea Darwin, nu supraviețuiește cel mai puternic, nici cel mai inteligent, ci cel care se adaptează.

Dragoș Petrescu:

Aplicația City Grill se numea Out4Food și era folosită pentru rezervări în restaurante.

Numele aplicației proprii de livrare este Alo4Food.

Petrescu spune că există o deosebire majoră față de criza din perioada 2009-2010: dacă în acea perioadă scăderea a fost graduală, acum aceasta a venit deodată.

320.000 de angajați pot fi afectați, patronii cer ca statul să plătească 75% din salarii

Petrescu, care conduce și organizația HORA, asociaţia patronală a restaurantelor din România, spune că 320.000 de angajați din domeniul restaurantelor și turismului sunt afectați de efectele epidemiei de coronavirus.

Acesta mai afirmă că restaurantele nu pot supraviețui decât cu ajutorul statului, dat fiind că vânzările au scăzut aprope de zero.

Patronii din domeniu cer ca statul să suporte 75% din salariile angajaților pe perioada în care companiile îi trimit acasă din lipsă de comenzi, dar și amânarea plății declarațiilor fiscale și a plății taxelor.

Guvernul a ordonat de marți închiderea servirii în restaurante și baruri.

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator
GSP.RO

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator

Horoscop 6 aprilie 2020. Leii pot deveni ușor un exemplu pentru cei din jur
HOROSCOP

Horoscop 6 aprilie 2020. Leii pot deveni ușor un exemplu pentru cei din jur