De Denisa Dudescu,


Acţiunea de testare a avut loc după ce alte cinci asistente de la Maternitatea Dr. Dumitru Popescuau fost depistate pozitiv, zilele trecute.

“Maternitatea  nu este închisă. Au fost cinci asistente contaminate, nu se cunoaşte contextul contaminării. De aceea, azi-noapte au fost testate peste 80 de cadre medicale, dintre care trei sunt pozitive, restul negative. Urmează ca Direcţia de Sănătate Publică Timiş să facă o anchetă epidemiologică în interiorul clinicii. S-a testat azi-noapte tot personalul care a fost mai mult sau mai puţin în contact. Cele peste 80 de cadre medicale, chiar dacă sunt negative, vor fi ţinute câteva zile într-o pensiune şi apoi li se vor repeta testele, după trei-patru zile. După rezultatele de la DSP se va decide ce se va face cu maternitatea”, a declarat Nicolae Robu, potrivit Agerpres. De asemenea, managerul Spitalului Municipal Timişoara, Olimpia Oprea, a spus că, după rezultatele transmise de DSP Timiş, se va lua o decizie în privinţa organizării activităţii.

“Primele cinci asistente au luat virusul de undeva din comunitate. Eu am cerut ca zilnic să ne transmită şefii de secţii situaţia epidemiologică a personalului, să vedem dacă prezintă simptome. O singură asistentă, care nu avea circuite comune cu celelalte, a spus că a avut contact cu altcineva (soţul, ambulanţier, a fost testat pozitiv – n.r.), dar celelalte nu au avut contact cu nimeni altcineva. Noi, având fonduri de la primărie pentru teste, am decis să le trimitem acasă şi să le facem testarea, deşi nu se încadrau în definiţia de caz”, a spus Olimpia Oprea.

Managerul Municipalului a mai declarat că până acum nu sunt probleme cu demisiile angajaţilor, o singură doctoriţă cu jumătate de normă renunţând la integrare, pentru că avea şi probleme de sănătate.

Citeşte şi:

A fost ridicată carantina de la Spitalul Gerota, care aparţine de MAI. Deocamdată însă, nu pot fi primiţi pacienţi

Arhiepiscopul-mitropolit de Bucureşti: ”În Noaptea Învierii, în fiecare familie să se aprindă o lumânare care să fie aşezată la ferestre”

Ordin de ministru. Firmele care exploatează ilegal lemn rămân fără certificate

Reacția unei tenismene după ce după ce a văzut-o pe Serena Williams goală în vestiar: 'Am rămas șocată timp de o săptămână, pentru că e...'
GSP.RO
Reacția unei tenismene după ce după ce a văzut-o pe Serena Williams goală în vestiar: 'Am rămas șocată timp de o săptămână, pentru că e...'
Horoscop 29 mai 2020. Săgetătorii sunt acum mai înțelepți și poate mai curajoși
HOROSCOP
Horoscop 29 mai 2020. Săgetătorii sunt acum mai înțelepți și poate mai curajoși