Mergi direct la conținut »
Corpul lui Hugo Chavez nu va fi îmbălsămat

Anunţul conform căruia corpul fostului lider de la Caracas nu va fi îmbălsămat a fost făcut pe contul de Twitter al ministrul Informaţiei şi Comunicării Ernesto Villegas. Corpul lui Chavez ar fi trebuit transferat în Rusia timp de şapte luni pentru a realiza îmbălsămarea, a scris Villegas pentru a explica abandonarea acestui proiect.

De Claudiu Petrisor,

Expus la Academis militară din Caracas. unde mii de venezueleni i-au adus omagiu, corpul preşedintelui a fost transferat vineri într-un muzeu situat într-o fostă cazarmă din inima unui bastion chavist, cartierul sărac 23 de Enero (23 ianuarie), aflat în centrul capitalei.

Hugo Chavez, preşedintele Venezuelei, a încetat din viaţă, pe 5 martie 2013. Acesta s-a născut pe 28 iulie 1954 şi a fost preşedinte al Venezuelei din 1999. Adept al ‘socialismului de secol XXI’, Chavez a implementat în timpul mandatelor sale o nouă Constituţie, a naţionalizat ramuri industriale considerate foarte importante şi a crescut fondurile pentru sănătate şi educaţie.

Chavez a recunoscut întotdeauna că duce o politică anti-imperialistă şi a avut mai multe schimburi de replici cu liderii din Statele Unite ale Americii.

Pe 30 iunie 2011, Chavez a anunţat că a suferit o operaţie de extirpare a unei tumori canceroase. În decembrie 2012, preşedintele Venezuelei a avut nevoie de o a doua intervenţie chirurgicală, iar starea s-a deteriorat constant de la acel moment.

Foto: EPA

 
 
Close
Închide
  Close