MENIU CAUTĂ
16 Dec. 2012 14:40

Cosmin trebuie operat la Viena

Distribuie

Era deja vară, acum doi ani, iar Cosmin Ungureanu se juca în faţa blocului împreună cu alţi copii. O împingere, o dezechilibrare, un alt băiat căzut peste mâna lui Cosmin şi totul s-a schimbat în viaţa lui. Deşi poate nu ar fi trebuit, dat fiind că iniţial era vorba, după cum s-a dovedit ulterior, doar de o luxaţie a cotului. Şi totuşi, medicul de la spitalul unde părinţii l-au dus pe Cosmin a decis că e o fisură a oaselor şi i-a pus mâna în ghips. Pentru două săptămâni, dar cum durerile s-au amplificat, părinţii copilului au solicitat scoaterea ghipsului după doar o săptămână. “Am fost trimişi să facem fizioterapie, care s-a efectuat în limita suportabilităţii băiatului”, ne-a scris tatăl lui Cosmin, cu uimirea revoltată a omului ce nu poate pricepe de ce un medic poate “citi” greşit o radiografie simplă.

Nu poate îndoi mâna

Cum alţi doctori şi-au dat seama de problemă, dar răul fusese deja făcut, Cosmin a fost operat după o lună de la accident. Deşi a continuat cu fizioterapia, băieţelul a rămas cu imposibilitatea de a îndoi total mâna, ca orice om normal. Iar medicii români au dat din cap, sceptici că situaţia se poate rezolva în ţară. ”Ne-a fost recomandat dr. Frantz Grill de la Spitalul de Ortopedie Speising din Viena, unde am ajuns în aprilie anul acesta. Concluzia a fost că e nevoie de o nouă intervenţie chirurgicală”, adaugă părintele băiatului. Marea problemă e costul acesteia, aproximativ 12.500 de euro, aşa cum arată şi devizul estimativ întocmit de spitalul austriac. Poate că cineva, undeva, va reuşi să repare greşeala unui medic, iar Cosmin se va întoarce la copilăria normală a unui băieţel de 7 ani.

Cum poţi ajuta:

  • Donează 2 euro (nu se percepe TVA) prin SMS la numărul 887, numai în reţelele Vodafone, Orange şi Cosmote
  • Poţi dona bani pe numele copilului, în contul Fundaţiei Ringier: RO48 ABNA 4100 2641 0029 8537, cod Swift – ABNAROBU, deschis la RBS BANK S.A.

Cum ne poţi contacta

Dacă vrei să ajuţi, sună la telefonul 021.203.08.49 sau contactează-ne la adresa de e-mail: [email protected] Dacă vrei să semnalezi cazuri, scrie la adresa de e-mail: [email protected] Contul Fundaţiei Ringier: RO48 ABNA 4100 2641 0029 8537, cod Swift – ABNAROBU, deschis la RBS BANK S.A.

Comentarii