Mergi direct la conținut »
Cozi de doi kilometri la ieșirea din România spre Bulgaria! Sfatul Poliției de frontieră pentru șoferi: cumpărați vignetele online, pentru a evita aglomerația din vamă!
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Cozi de doi kilometri la ieșirea din România spre Bulgaria! Sfatul Poliției de frontieră pentru șoferi: cumpărați vignetele online, pentru a evita aglomerația din vamă!

Cozi de doi kilometri la ieșirea din România spre Bulgaria! Sfatul Poliției de frontieră pentru șoferi: cumpărați vignetele online, pentru a evita aglomerația din vamă!

Românii se înghesuie să plece în vacanţă în Bulgaria, dar pentru că nu îşi achiziţionează vignetele de drum din timp, apare aglomeraţia în punctele de trecere a frontierei. Poliţiştii de frontieră recomandă şi insistă pe achiziţionarea acestora online, pentru a se evita ambuteiajele. În 24 de ore, din judeţul Constanţa au trecut aproape 5.000 de maşini spre Bulgaria, majoritatea acestora fiind prin Vama Veche.

De Cătălin Schipor,

Paştele în Bulgaria continuă să fie o alternativă pentru români, mai ales pentru constănţeni. Aşa se face că în zilele de dinainte de sărbătoare, punctele de trecere ale frontierei din judeţul Constanţa se aglomerează, valorile de trafic crescând simţitor. În zilele de 26 şi 27 aprilie, coada de maşini spre Bulgaria se întindea pe aproximativ doi kilometrii din PTF Vama Veche.

Problema este, spun reprezentanţii Poliţiei de Frontieră, că majoritatea îşi cumpără vigneta pentru Bulgaria din vamă, aceasta putând fi achiziţionată însă şi online, prin intermediul site-urilor web: www.bgtoll.bg (acest site având şi meniu în limba română) sau www.vinetki.bg, preţurile acestora rămânând neschimbate.

În ultimele 24 de ore, 26-27 aprilie, în punctele de trecere a frontierei din judeţul Constanţa au tranzitat aproximativ 17.500 de persoane şi 4.860 mijloace de transport, cel mai tranzitat fiind P.T.F. Vama Veche cu aproximativ 11.200 persoane şi 2.870 mijloace de transport.

Într-o perioadă normală, tranzitează frontiera româno – bulgară, aproximativ 4000 persoane şi 1400 mijloace de transport.

Close
Închide
  Close