Mergi direct la conținut »
Cozi la secțiile de vot din Transnistria pentru alegerile prezidențiale din Rusia
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Cozi la secțiile de vot din Transnistria pentru alegerile prezidențiale din Rusia

Cozi la secțiile de vot din Transnistria pentru alegerile prezidențiale din Rusia

Mii de ruși care locuiesc în Transnistria, pe teritoriul Republicii Moldova, s-au prezentat, duminică la secțiile de votare deschise aici pentru a alege președintele Rusiei. Potrivit presei moldovene, la urne s-au format cozi întinse.

Presa Transnistria a scris că la cele 24 de secții de votare deschise în regiunea de peste Nistru rușii au participat activ la scrutinul prezidențial din Federația Rusă.

Primii care s-au prezentat la urne, la primele ore ale dimineții au fost bătrânii și în special veteranii de război, urmați după prânz de persoanele mai tinere, scrie novostipmr.com.

Liderul separatiștilor din Transnistria, Vadim Krasnoselski a declarat la ieșirea de la urne că acest vot reprezintă un ”referendum pentru locuitorii din Transnistria. ”Transnistrenii își exprimă astfel părerea despre Rusia, îi mulțumesc Rusiei pentru pacea de pe acest pământ, pentru ajutorul pe care îl oferă republicii noastre”, a spus Krasnoselski potrivit Deschide.md.

În raioanele de est ale Republicii Moldova locuiesc în jur de 200.000 de persoane care au cetățenie rusă.


Citește și: Conspirațiile din jurul lui Putin. Criticii președintelui rus care și-au găsit sfârșitul în mod suspect

Close
Închide
  Close