Mergi direct la conținut »
Ultimele oferte, pe ultima sută de metri. Crăciunul umple hotelurile și pensiunile din țară
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Ultimele oferte, pe ultima sută de metri. Crăciunul umple hotelurile și pensiunile din țară

Ultimele oferte, pe ultima sută de metri. Crăciunul umple hotelurile și pensiunile din țară

Vacanțele pe care românii le au programate de Căciun au umplut hotelurile și pensiunile de pe Valea Prahovei, din Brașov și Poiana Brașov, ori de la Sibiu.

De Cătălin Schipor, Iulian Cuibar,

Sărbătorile de la finele lunii decembrie se apropie cu pași repezi, astfel încât agențiile de turism, hotelurile sau pensiunile au scos pe piață ultimele oferte pentru puținele camere rămase disponile pentru cei care se decid în ultimul moment să petreacă departe de casă Crăciunul.

Pe Valea Prahovei, cu greu mai poți găsi un loc de cazare pentru Crăciun. Hotelierii au reușit să atragă turiștii din timp, astfel că stațiunile sunt ocupate la capacitate aproape maximă. Ca în fiecare an, ofertele au inclus și tentații de tot felul: de la tăierea porcului în curtea unei pensiuni din Sinaia, unde turiștii care au ales să petreacă acolo Crăciunul vor putea să asiste la sacrificare animalului și să se încălzească cu o țuică fiartă, și până la petreceri de lux la hotelurile de patru și cinci stele, acolo unde luxul este predominant.

sinaia

Prețurile pentru un astfel de sejur variază între 350 de lei de persoană pentru trei zile, de Crăciun, la o pensiune din Bușteni și 1720 de lei la patru stele, în Sinaia. Hotelierii au avut în vedere ca de la masa festivă de Crăciun, inclusă în preț, să nu lipsească sarmalele, cârnații, șunca și țuica, conform tradiției românești.

La Brașov, Predeal sau la Poiana Brașov, Crăciunul aduce hoteluri şi pensiuni pline, chiar dacă mai peste tot preţurile nu sunt dintre cele mai accesibile. La hoteluri, pentru 3 nopţi de cazare în perioada Crăciunului, o cameră dublă ajunge şi la 1.500 de lei, o garsonieră la 1.600, iar un apartament 1.800 de lei în staţiunile din judeţul Braşov.

Tolo: Ce se întâmpla dacă Bănicioiu făcea lucrări stomatologice în același timp în care el, ca ministru, schimba legea pentru ca spitalul unde lucra să ia mai mulți bani de la stat?!
Recomandări

Tolo: Ce se întâmpla dacă Bănicioiu făcea lucrări stomatologice în același timp în care el, ca ministru, schimba legea pentru ca spitalul unde lucra să ia mai mulți bani de la stat?!

Partii poiana brasov

În acest preţ sunt incluse pomana porcului, foc de tabără însoţite de ţuică fiartă, vin fiert, covrigi, şorici în Ajun, şi masa tradiţională de Crăciun în 25 decembrie. La cabane şi pensiuni, pentru aceleaşi servicii un cuplu trebuie să plătească 1.200 de lei pentru o cameră dublă, 1.300 de lei pentru o garsonieră sau 1.500 de lei pentru un apartament.

Cei care îşi doresc variante mai ieftine pot alege vile în zona Bran-Moeciu, unde preţurile, în cazul în care clădirea este închiriată integral, pot pleca şi de la 135 de euro (aproximativ 600 de lei) pe cameră, pachet de patru nopţi. Totuşi, chiar și la Bran se poate ajunge la pachete de aproape 2.500 de lei pentru 5 nopţi de cazare, cu demipensiune şi cina festivă.

BREAKING NEWS | Ministrul Sănătăţii şi secretarul de stat operează în continuare la clinicile private care beneficiază de schimbările la legea sănătăţii promovate de minister
Recomandări

BREAKING NEWS | Ministrul Sănătăţii şi secretarul de stat operează în continuare la clinicile private care beneficiază de schimbările la legea sănătăţii promovate de minister

La Sibiu, gradul de ocupare pentru Crăciun depăşeşte deja 70%. Locuri ieftine de cazare nu mai sunt de multă vreme, dar cei care vor să se stea în apartamente, de tipul self catering, au variante de la 700 de lei pentru Crăciun.

sibiu topul celor mai atractive orase

Pentru perioada 23 – 26 decembrie mai sunt locuri și la hotel, iar preţurile pornesc de la 780 de lei, cu mic dejun inclus, însă recepţionerii spun că mai au una, maxim două camere neocupate.

Dacă vreţi să schiaţi, se poate merge la Păltiniş. Locuri de cazare nu prea mai sunt pentru Crăciun, iar cele care mai sunt disponibile sar de 3.000 de lei pentru trei nopţi. Dar vă puteţi caza la Sibiu şi în felul acesta puteţi face o viziă şi în Târgul de Crăciun într-una din seri.

paltinis

Iarna, staţiunea Păltiniş atrage în fiecare weekend sute de sibieni şi turişti, iar în vacanţa de sărbători staţiunea va fi şi mai populată. Aflată la doar 32 de km de Sibiu, staţiunea Păltiniş este o variantă ideală pentru cei care vor să schieze sau doar să admire un tablou frumos de iarnă la un pahar de vin fiert sau de ceai cald.

Experiența unei românce din China, în timpul epidemiei
Recomandări

Experiența unei românce din China, în timpul epidemiei

Hotelul de gheață de la Bâlea Lac, care este construit din blocuri mari de gheaţă tăiate din lac, care sunt zidite cu apă şi zăpadă, este ocupat 100% pentru Crăciun, astfel că dacă vreţi să vă cazaţi cât mai aproape de Munţii Făgăraş şi să urcaţi la Bâlea Lac, o variantă ar fi cazarea în Avrig.

hotelul de gheata (2)

Cine se grăbeşte mai găseşte câte o cameră pe la pensiunile din zonă. Preţurile sunt între 400 şi 2000 de lei pentru o cameră.

Cei care aleg să își petreacă Crăciunul la malul Mării Negre trebuie să știe că pentru un cuplu, în funcție de prestigiul hotelului, al numărului de stele sau al serviciilor oferite, tarifele încep de la 100 de euro. Este vorba de prețul pentru 3 nopți de cazare pentru a petrece Crăciunul pe litoral, iar acesta poate ajunge până la aproape 1400 de euro.

Close
Închide
  Close