Mergi direct la conținut »
Creșă închisă la Suceava. Cinci copii au ajuns la spital

Cinci copii de la o creșă din Suceava au fost internați în Secția de boli infecțioase a Spitalului Județean de Urgență ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava cu gastroenterită cu rotavirus, boală digestivă contagioasă, a anunțat, marți, DSP Suceava.

De Tiberiu Bujdei,

Potrivit directorului Direcției de Sănătate Publică Județeană Suceava, Liliana Grădinariu, în acest caz s-a declanșat ancheta epidemiologică, iar în urma verificărilor efectuate, reprezentanții DSPJ Suceava au recomandat efectuarea curățeniei generale și a dezinfecției cu o firmă specializată.

Întrucât aceste operațiuni nu se pot efectua în prezența copiilor, activitățile creșei au fost suspendate pentru trei zile, cu anunțarea prealabilă a părinților, precizează sursa citată.

Spitalul Județean de Urgență ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava

Finalizarea operațiunilor de curățenie și dezinfecție va fi anunțată de DSP Suceava pentru recoltare  de probe de sterilitate, a menționat Grădinariu.

Gastroenterita cu rotavirus este foarte contagioasă și extreme de frecventă în primii doi ani de viață, iar copiii prezintă diaree, febră, vărsături, care pot duce la deshidratare.

Pentru a preveni transmiterea virusului, copiii infectați cu rotavirus nu trebuie duși la creșă sau în oricare alt loc unde pot intra în contact cu alți copii, cel puțin două zile după dispariția simptomelor, subliniază DSP Suceava.

Close
Închide
  Close