Camera Deputaţilor a adoptat miercuri, 13 aprilie, în calitate de for decizional, un proiect de lege prin care se înăspresc pedepsele pentru cruzime faţă de animale, iar zoofilia a fost introdusă în această categorie.

Un animal aflat într-o situaţie de pericol este considerat animalul care a fost rănit, schingiuit sau supus zoofiliei, precum şi animalul care nu beneficiază de hrană şi apă în cantităţi suficiente, de un adăpost corespunzător sau de tratamente medicale, au mai stabilit deputaţii.

Astfel, „va constitui infracţiune şi se va pedepsi cu închisoare de la 2 la 7 ani: a) uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept; b) schingiuirea animalelor; c) organizarea de lupte între animale sau cu animale; d) zoofilia”. Acum, legea aflată în vigoare din 2004 prevede închisoare între 3 luni și un an sau amendă.

„Nu constituie infracţiune: a) fapta persoanei de rănire sau ucidere a unui animal ca reacţie la atacul acestuia; b) sterilizarea animalelor”, se arată în noua lege.

De asemenea, noua lege votată în Parlament prevede și închisoare de la 6 luni la 3 ani sau amendă pentru intervenții chirurgicale asupra animalelor, pentru despărțirea puilor de mamă până la vârsta de minimum opt săptămâni „în vederea comercializării, exceptând îndepărtarea puilor de mamă înainte de perioada minimă specifică speciei pentru înţărcare”. Aceeași pedeapsă se aplică și pentru „folosirea de animale vii pentru dresajul animalelor sau pentru a le controla agresivitatea, dacă le creează suferinţă”.

Urmărește-ne pe Google News