Mergi direct la conținut »
A crescut numărul bolnavilor de rujeolă. Pojarul atacă în special în Moldova
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

A crescut numărul bolnavilor de rujeolă. Pojarul atacă în special în Moldova

Sunt aproape 15.000 de bolnavi de rujeolă în România, adulți și copii, numai în ultima săptămână înregistrându-se 200 noi cazuri de îmbolnăviri. Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), de la începutul epidemiei au murit 59 de persoane. Rujeola sau pojarul este o boală a căror complicații, în cazul persoanelor cu alte afecțiuni poate provoca decesul, mai ales la copiii mici.

De Mihai Niculescu,

Numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 14.596 de la începutul epidemiei. Potrivit CNSCBT, numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România de la debutul epidemiei este 14.596, din care 59 de decese, arată ziaruldeiasi.ro.

Au fost confirmate în ultima săptămână 208 cazuri de îmbolnăviri, în 16 judeţe şi în municipiul Bucureşti.

Cele mai multe cazuri noi, respectiv 64, au apărut în judeţul Botoşani. Alte 45 de cazuri s-au înregistrat în municipiul Bucureşti, iar 23 de cazuri s-au confirmat în Suceava. În plus, au mai apărut îmbolnăviri în judeţele Teleorman (14), Călăraşi (13) şi Argeş (12). Mai puţin de 10 cazuri au apărut în Galaţi, Iaşi, Neamţ, Giurgiu, Buzău, Braşov, Satu Mare, Arad, Brăila, Ialomiţa şi Ilfov.


Lista cu alimentele cu suspiciune de contaminare cu Listeria. Zeci de produse au fost retrase de pe piață


 

Close
Închide
  Close