MENIU CAUTĂ

Creșele de stat în care copiii mănâncă curcan bio și pastă de avocado. Ce alimente au fost eliminate de nutriționiști din meniu

Distribuie

Pâinea cu margarină a fost dată uitării în creșele de stat din Cluj și Constanța. La micul dejun, copiii mănâncă pastă de avocado și lactate bio. La prânz nu mai au carne de porc, ci vițel, curcan sau pui. Meniul a fost stabilit de un medic nutriționist și aprobat de pediatri, în așa fel încât să conțină tot ce este necesar pentru alimentația sănătoasă a unui copil de până în trei ani.

Peste 350 de copii din cinci creșe de stat din Constanța mânăncă de acum sănătos. În meniu au parte de ciorbă de perişoare făcute din pulpă de curcan crescut bio, pâine bio din tărâțe sau pastă de avocado, relatează digi24.ro. La masa de prânz, nutriționiștii au eliminat din meniu carnea de porc.

Fructele nu lipsesc dintr-un meniu echilibrat, de aceea copiii primesc mere, banane și ananas.

Potrivit sursei citate, costul alimentației copiilor din creșele constănțene este de aproape 1.200.000 de lei pe an. 80 la sută din sumă provine de la Primărie, iar restul de 20 la sută de la părinți. Aceștia plătesc între 2,5 şi 5,7 lei pe zi pentru fiecare copil.

De asemenea, 15 creșe din Cluj-Napoca au schimbat meniul copiilor încă de acum trei ani, după ce au apelat la nutriționiști.

Pentru micul dejun, pasta de avocată se numără între recomandări, alături de brânză, telemea și ceai. La prânz, copiii pot mânca supă de chimen cu crutoane și ardei umpluți cu carne de pui.

‘În alimentaţia copiilor din creșă s-au introdus foarte multe legume și fructe care sunt mai rar găsite în alimentația copilului la domiciliu cum ar fi avocado, cereale ca și quinoa sau chiar alimente bio cum ar fi lactatele’, a declarat Hadasa Văcar, coordonator creșă, conform sursei citate.

În creșele din Cluj-Napoca sunt peste 1.400 de copii.

Află povestea emoționantă a fetiței din Vaslui care mergea flămândă la școală și voia să mănânce piure cu friptură.

sursă foto: Pixabay


Citește și VIDEO/ Rezistenţa din Bucovina: trei oameni și forța lor extraordinară. Un localnic din Valea Putnei, un activist din Câmpulung și-o avocată din Cluj au blocat construcția „bombei” ecologice din Pasul Mestecăniș


 

Citește mai multe despre cluj, Copii și crese pe Libertatea.

Comentarii