El si-a ucis prietenul, un pusti cu doi ani mai mic decat el, pentru o sticluta cu prenadez. Mirosul mortii l-a innebunit pe criminal, care a mutilat cadavrul si apoi l-a aruncat in raul Sasar.
Alexandra Sararu

Victima, Alexandru Gaspar (14 ani), venise sa-si petreaca vacanta la bunici. Aici a intrat intr-un grup de prieteni din care facea parte si Karol Simon. Spre groaza bunicilor, Alexandru nu se mai intoarce acasa, luni seara, iar peste doua zile, miercuri, cadavrul sau a fost descoperit in raul Sasar.
In primul moment, anchetatorii si legistii din Baia Mare au ramas inmarmuriti. Nu-si inchipuiau cine ar fi putut savarsi o fapta de o asemenea cruzime. Baiatul fusese omorat in bataie, o hemoragie interna masiva provocandu-i moartea. Apoi criminalul, intr-un acces de furie dementa,
i-a scos ochii, rectul si vezica urinara si a aruncat trupul mutilat si fara viata in rau. Victima n-avea dusmani si isi petrecea timpul numai cu prietenii sai. Imediat politistii au dat de doi dintre adolescentii cu care Alexandru isi petrecuse ultimele clipe de viata.
La inceput, acestia au spus ca nu stiu nimic despre moartea lui Alexandru, insa au recunoscut ca s-au certat cu noul lor prieten din cauza unei sticlute de prenadez pe care voiau sa il inhaleze. Dupa ore indelungate de interogatoriu, Karol Simon a marturisit ca l-a omorat pe Gaspar. N-a mai trecut mult si adolescentul-ucigas si-a marturisit intreaga fapta. Mai mult speriat de politisti si de viata dupa gratii decat impovarat de crima comisa, Karol a povestit cu lux de amanunte cum l-a batut pe Alexandru si cum, dupa ce a vazut ca nu mai respira, cu bestialitate a mutilat trupul neinsufletit. Politistii au gasit in casa lui Karol cateva haine patate cu sange, care urmeaza sa fie supuse unei expertize criminalistice.
Acuzat de omor deosebit de grav, Simon Karol risca sa-si petreaca urmatorii 25 de ani in puscarie. Adolescentul ucigas va fi supus si unui control psihiatric pentru a se dovedi daca a avut sau nu discernamant in momentul comiterii oribilei crime. De cand au aflat de soarta micutului Alexandru, localnicii s-au convins ca raul Sasar este blestemat. Ei si-au amintit cu groaza ca, in urma cu aproape un an, patru din cele noua victime ale asistentului ucigas din Baia Mare au fost descoperite in apele sau pe malul aceluiasi rau. Trist renume, spun ei, pentru un oras de oameni cinstiti si gospodari.
In cealalta parte a tarii, in cartierul Nord din Ramnicu-Valcea, un alt adolescent de 14 ani a fost ucis, miercuri, cu sange rece. De data aceasta, vinovatul sau vinovatii n-au fost prinsi. Anchetatorii cred ca pustiul, Florin Corbeanu, a cazut victima unor talhari care au jefuit apartamentul parintilor sai. Macabra descoperire a fost facuta chiar de mama victimei. Usa de la intrarea in apartament era deschisa, iar cadavrul zacea plin de sange in mijlocul casei.
Deocamdata medicii legisti nu s-au pronuntat cu siguranta asupra cauzei mortii, dar din primele observatii reiese ca pustiul a fost lovit puternic in cap si intepat in piept cu un obiect ascutit.
Din apartament lipseau televizorul color si cateva zeci de mii de lei. Ora crimei a fost stabilita in jurul orelor 14. Cam pe atunci, pustiul urcase in casa de la joaca. Ultimii care l-au vazut in viata sunt prietenii sai cu ca-re-si petrecea zilnic cateva ore in fata blocului