Mergi direct la conținut »
FOTO | Criminalul american Joseph James DeAngelo a fost prins, după 40 de ani de fugă
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > FOTO | Criminalul american Joseph James DeAngelo a fost prins, după 40 de ani de fugă

FOTO | Criminalul american Joseph James DeAngelo a fost prins, după 40 de ani de fugă

Joseph James DeAngelo, poreclit ”The Golden State Killer” -, un fost polițist și unul dintre cei mai căutați criminali în serie din SUA, a fost arestat miercuri noaptea, perioadă a zilei în care comitea majoritatea asasinatelor.

DeAgelo a reușit în mod misterios să scape de sub nasul autorităților și să fugă timp de 40 de ani. În anii ’70 și ’80, el a violat 50 de persoane și a asasinat 12, fiind responsabil și de peste 120 de jafuri, scrie CNN.

Criminalul a fost descoperit în urma analizei de ADN în apropiere de Sacramento, capitala californiană unde s-au produs cele mai multe dintre crimele sale. El ducea un trai liniștit, într-un cartier select.

”Marţi a fost emis un mandat de arestare pe numele lui Joseph James DeAngelo şi capete de acuzare pentru crime şi violuri în circumstanţe agravante au fost formulate în mai multe comitate din California”, cel mai populat stat american, a anunțat procuroarea din Sacramento, Anne Marie Schubert, în timpul unei conferințe de presă.

”Am găsit acul în carul cu fân. Era chiar aici, în districtul Sacramento”, a continuat aceasta.

DeAngelo este suspectat că a comis 12 crime, în jur de 50 de violuri și 120 de jafuri în California, între 1976 și 1986, arată FBI. El poate primi acum închisoare pe viață.

(FOTO: EPA)

Victimele criminalului aveau vârste cuprinse între 14 și 41 de ani, majoritatea violurilor și crimelor fiind petrecute în Sacramento. Infractorul intra prin efracție în casele femeilor, le lega, apoi le viola, iar primele sale două crime au avut loc în februarie 1978.

Haos în supermarketurile din România de teama coronavirusului. Imagini incredibile! „Niciodată n-am vândut atâta„
Recomandări

Haos în supermarketurile din România de teama coronavirusului. Imagini incredibile! „Niciodată n-am vândut atâta„

 

”Toată lumea se temea (…), unii dormeau cu o armă lângă ei, alţii îşi luaseră câine”, a declarat agentul FBI Marcus Knutson, pe site-ul poliției federale,.

”Este posibil ca el să fi comis aceste crime atunci când era agent de poliţie”, a spus Scott Jonse, șeful poliției din Sacramento, în timpul conferinței de presă. Fostul polițist a fost concediat în 1970 din cauza unor furturi din magazine.

”A venit timpul ca victimele să răsufle din nou (…) să se termine anxietatea de care au suferit în aceşti ultimi 40 de ani” şi „să se vindece”, a adăugat Bruce Harrington, al cărui frate și cumnată au fost uciși, în 1980, în locuința lor. Suspectul principal este, evident, Joseph James DeAngelo.

Shubert a mai adăugat că ancheta care a stagnat timp de decenii a beneficiat de un reviriment spectaculos în ultimele șase zile. Ea nu a furnizat mai multe detalii.

Șeful poliției a mai subliniat că frustrarea autorităților provocată de incapacitatea lor de a găsi acest violator și criminal în serie atât de mult timp a jucat un rol important în dezvoltarea unei baze de date californiene de ADN, care conține în prezent ”două milioane de profile”.


Apocalipsa datelor personale. Camerele de supraveghere, ”cartoful fierbinte” în privința GDPR și a protejării datelor

FOTO: EPA

Close
Închide
  Close