De Andreea Radu,

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a acuzat-o, în luna martie a acestui an, pe Crina Nistor că a practicat fără drept oftalmologia, la Spitalul Clinic Căile Ferate din Cluj-Napoca (CF), alături de soţul ei, chirurgul oftalmolog Marius Nistor. Ministerul Sănătății a declanșat o anchetă în acest caz și, după șase luni de la izbucnirea scandalului, autoritățile au aplicat o sancțiune.

Reprezentanții ministerului au precizat că „în perioada noiembrie 2010 – martie 2019, dr. Marius Nistor a permis unui terţ neacreditat, respectiv doamnei Crina Nistor (soţia d-lui Nistor) accesul/efectuarea de manopere medico-chirurgicale în Compartimentul de oftalmologie şi Blocul operator oftalmologie ale Spitalului Clinic CF Cluj în situaţia în care aceasta nu avea raporturi contractuale cu şi/sau repartiţie ca medic rezident”.

Din cercetarea Direcției de Sănătate Publică Cluj (DSP) a reieșit că timp de 9 ani, Crina Nistor a participat la majoritatea operațiilor realizate de soțul ei, medicului Marius Nistor.

Crina Nistor are diplomă de medic de familie din anul 2014 și de medic oftalmolog din octombrie 2018, a precizat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, la momentul izbucnirii scandalului.

Marius Nistor a fost sancționat de conducerea Spitalului CF din Cluj cu reducerea salariului de bază cu 10% pe o perioadă de 3 luni pentru abateri disciplinare. Crina Nistor nu putea fi sancţionată de spital, deoarece nu avea nicio relaţie contractuală cu instituţia, ci doar un acord verbal.

Ungaria se plângea că România a amenințat-o cu arme nucleare în 1989! Adevărul despre bomba atomică a lui Ceaușescu
Recomandări

Ungaria se plângea că România a amenințat-o cu arme nucleare în 1989! Adevărul despre bomba atomică a lui Ceaușescu

„Conducerea spitalului nu numai că a fost anunţată din prima zi, dar a colaborat cu ea în fiecare zi de muncă, a existat acordul îndrumătorului de rezidenţiat (prof Vladuţiu) înainte ca ea să intre în spital şi nu si-a depăşit calitatea de rezident la nici un act chirurgical sau medical, totul sub supraveghere. Acordurile aşa se făceau atunci, pe cale verbală”, a transmis medicul Marius Nistor cu privire la acuzațiile care i se aduc soției lui, potrivit Adevarul.ro.

Pe de altă parte, surse din spital susțin că soția lui Nistor efectua și operaţii de cataractă, iar atunci când intervenţia nu reuşea, ea dădea vina pe faptul că pacienţii s-au mişcat în timpul operaţiei.

Motivul pentru care Crina Nistor a putut să opereze la Spitalul CF Cluj, potrivit acelorași surse, a fost faptul că era soţia coordonatorului compartimentului oftalmologic al unităţii medicale.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu, cel care a făcut denunțul în acest caz, a declarat, miercuri, la Digi24, că au existat și victime mutilate în urma acestor intervenții chirurgicale și că va depune plângere la Parchet. 

Citeşte şi:

Opt funcționari ai Primăriei Timișoara au mers în vizită la fabrica de tramvaie din Turcia, dar s-au relaxat și în baloane! Distracție în Cappadocia

Un licăr de speranță într-un spital din Constanța măcinat de corupție, mizerie și infecții. O secție pentru nou-născuți a fost construită de la zero de două ONG-uri și mii de donatori

Le-au spus vecinilor că fata a plecat și, de fapt, o omorâseră. Cazuri de crime din România în care cadavrele victimelor au fost arse. Cum au fost dovediţi autorii şi ce pedepse au primit

Soția lui Nicolae Dobrin: „M-au călcat în picioare, am fost aruncată în stradă cu copiii”
GSP.RO

Soția lui Nicolae Dobrin: „M-au călcat în picioare, am fost aruncată în stradă cu copiii”

Horoscop 19 ianuarie 2020. Săgetătorii sunt încărcați de sentimentalism
HOROSCOP

Horoscop 19 ianuarie 2020. Săgetătorii sunt încărcați de sentimentalism