Mergi direct la conținut »
Cristi Borcea, martor în procesul de corupție al ex-primarului sectorului 2.  Ce spunea Neculai Onțanu despre el
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Cristi Borcea, martor în procesul de corupție al ex-primarului sectorului 2. Ce spunea Neculai Onțanu despre el

Cristi Borcea, fostul finanțator al echipei Dinamo, este martor în procesul fostului primar al sectorului 2 al Capitalei, Neculai Onțanu. Borcea a fost adus marți la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde a fost prezent și fostul edil judecat pentru fapte de corupție. Onțanu a scăpat în prima instanță de procesul penal, prin prescrierea faptelor, dar a ales să continue procesul, spunând că doar așa poate să-și demonstreze nevinovăția.

De Mihai Niculescu,

La ultimul termen de judecată, Onțanu spunea că nu este supărat pe Borcea pentru situația în care l-a pus, relatează stiripesurse.ro.

„Borcea a fost denunţător, era în închisoare atunci, probabil că era într-o situaţie foarte grea. Nu-i port pică sub nicio formă”, spunea Onţanu.

Procesul penal a fost încheiat în iulie 2017, după ce magistrații Curții de Apel București au constatat prescripția faptelor de care este acuzat Onțanu (trecerea unui interval mai mare de timp față de cel prevăzut de legiuitor cu referire la momentul la care poate fi tras la răspundere pentru o infracțiune, n.r)

În aceeaşi zi, Onţanu a făcut recurs, invocând faptul că nu este interesat de prescrierea faptelor, ci doreşte ca Instanţa Supremă să-i probeze nevinovăţia.

Neculai Onțanu
Neculai Onțanu

Potrivit DNA, Neculai Onţanu, „în perioada 2006 – 2007, în calitate de primar al Sectorului 2 București, a acceptat promisiunea unor foloase materiale de la o persoană, beneficiar al unor drepturi litigioase (denunțător în cauză), pentru ca în schimb să faciliteze procedura de reconstituire a dreptului de proprietate, în conformitate cu prevederile Legii nr. 18/1991, asupra mai multor terenuri ce totalizau 83.500 mp, situate pe raza sectorului 2. În aceeași perioadă, inculpatul Onţanu Neculai a pretins, iar după emiterea titlului de proprietate a primit în mod indirect, o suprafață totală de teren de 1.500 mp cu o valoare de piață estimată la 1.441.495 euro (pe strada Barbu Văcărescu din sectorul 2 – o zonă rezidenţială) și care a fost transferată de denunţător, în mod gratuit, prin intermediul unor contracte de vânzare-cumpărare fictive, către două persoane interpuse, indicate de inculpat. Cele două persoane sunt inculpaţii Radu Loredana Claudia și Radu Aurel” au stabilit procurorii anticorupție.

În afară de Onțanu, au fost trimiși în judecată şi Loredana Radu, avocat, fiind acuzată de complicitate la luare de mită şi spălare de bani, Toma Şutru, la data faptelor secretar al Consiliului local, pentru luare de mită şi spălare de bani, dar şi Aurel Radu, pentru aceleași infracțiuni.

Sursa foto: Hepta

Citeşte şi:

UPDATE | Cristian Borcea, la un pas de libertate. Cererea de eliberare condiţionată a fost admisă în primă instanţă. Ce spune avocata acestuia

Câinii păzesc terenul pe care mama lui Cristi Borcea face blocuri de 200.000.000 de euro!

Cristi Borcea, cumpărături din închisoare. Vrea să mai ia un hotel la mare, pe care să-l lase pe mâna primei soții

RECOMANDĂRI
Ilie Dumitrescu a avut o aventura cu o femeie maritata. A spus cine este: "Omul m-a sunat și mi-a spus: «Am o familie și te rog să încetezi»"
GSP.RO
Ilie Dumitrescu a avut o aventura cu o femeie maritata. A spus cine este: "Omul m-a sunat și mi-a spus: «Am o familie și te rog să încetezi»"
Horoscop 7 iunie 2020. Taurii își recapătă liniștea interioară, Capricornii sunt astăzi în elementul lor
HOROSCOP
Horoscop 7 iunie 2020. Taurii își recapătă liniștea interioară, Capricornii sunt astăzi în elementul lor
Close
Închide
  Close