MENIU CAUTĂ
02 Apr. 2012 11:00 , de Anamaria Lembrau

Cristi Preda, EXCLUS din PDL! Prigoană a scăpat de un adversar declarat din partid!

Distribuie

Decizia PDL vine la scurt timp după ce deputatul PDL Silviu Progoană, candidatul democrat-liberalilor la Primăria Capitalei, a anunţat că a cerut în scris Biroului Permanent Naţional al PDL excluderea din partid a lui Cristian Preda. Prigoană spunea că Preda nu se mai regăseşte în PDL, date fiind afirmaţiile denigratoare la adresa lui Emil Boc şi a candidatului la Primăria Capitalei.
Dar nemulţumirea lui Prigoană faţă de Cristi Preda este doar una dintre lung şir de nemulţumiri exprimate de mai mulţi lideri PDL. Ei au spus că punctele de vedere deseori critice la adresa partidului formulate de Preda nu ajută PDL, ba dimpotrivă.
Înaintea şedinţei BPN la care s-a decis cu excluderea lui Cristi Preda din PDL, preşedintele PDL Bucureşti, Elena Udrea, a declarat,  că ea consideră de doi că atitudinea europarlamentarului trebuie sancţionată. Udrea a precizat că nu va propune ea excluderea lui Cristi Preda din partid, dar că în cazul în care va exista o asemenea solicitare, va vota „pentru”.
Excluderea lui Cristian Preda din PDL a fost aprobată de conducerea partidului cu 30 de voturi „pentru” şi două voturi „împotrivă”. Unul dintre cei doi care s-au opus excluderii a fost Toader Paleologu.
Hotărârea finală privind excluderea lui Preda din PDL ar urma să fie luată de Consiliul Naţional de Coordonare al Partidului Democrat Liberal.

Citește mai multe despre PDL (Partidul Democrat Liberal) pe Libertatea.

Comentarii