MENIU CAUTĂ
05 Iul. 2012 16:22

Cristian Oprea, de şase luni, trebuie operat în SUA, ca să nu rămână orb

Distribuie

Cristian Ştefan Oprea a venit pe lume un pic mai devreme decât trebuia, de Crăciunul anului trecut. Probabil că suferinţa internă îl copleşise şi bebeluşul cerea astfel ajutorul mamei. A avut la naştere doar 1,720 Kg şi un diagnostic grav: atrezie de esofag. Adică esofagul nu era legat de stomac, iar copilul nu putea fi hrănit normal. A fost transferat de urgenţă la Spitalul Grigore Alexandrescu, pentru intervenţie chirurgicală de specialitate. Medicii i-au pus un dren în stomac, iar celălalt capăt i l-au scos prin burtică, pentru ca micuţul să poată fi alimentat. Chinul a luat sfârşit de curând, când Cristinel a ajuns cu mămica la clinica din Karlsruhe din Germania. Aici a fost supus unei noi operaţii, mai dificile, prin care medicii i-au prins esofagul de stomac, iar cu timpul, copilul va învăţa să mănânce normal.
Ar avea nevoie de 30.000 de dolari
Problemele lui Cristian nu se opresc însă aici. Naşterea lui prematură i-a cauzat şi alte suferinţe: o acumulare de lichid în cutia craniană şi retinopatie de prematuritate la ambii ochi. Medicii germani au intervenit şi asupra capului, iar acum Cristinel se reface în clinica din Karlsruhe, unde a ajuns cu ajutorul formularului E112. Tatăl, Florin Oprea, şi mătuşa lui Cristian, care ne-au cerut ajutorul, spun că totul decurge bine, că medicii sunt optimişti în ce priveşte recuperarea bebeluşului, dar că pentru intervenţia la ochişori vor fi nevoiţi să se deplaseze la o clinică din Detroit, SUA, singurul loc unde operaţiile de dezlipire de retină au dat rezultate. ”N-avem banii necesari – ni s-a spus că o operaţie la un ochi costă 15.000 de dolari. Ne este greu financiar, am făcut mari eforturi ca să-l salvăm pe Cristinel”, ne-a spus Mirela, mătuşa băieţelului.
Cine doreşte să-l ajute pe Cristian poate dona bani pe numele lui în contul Fundaţiei Ringier: RO48 ABNA 4100 2641 0029 8537 deschis la RBS BANK S.A.

Cum ne poţi contacta

Dacă vrei să ajuţi, sună la telefonul 021.203.08.49 sau contactează- ne la adresa de e-mail: [email protected]
Dacă vrei să semnalezi cazuri, scrie la adresa de e-mail: [email protected]

Comentarii