Rizea a scris pe Facebook un text în care explică atât acuzația potrivit căreia a stat o lună la un hotel, în Vaslui, de unde a plecat fără să plătească, prejudiciul ajungând, potrivit patronului hotelului, la 10.000 de euro, cât și la acuzația adusă ulterior de Alin Burcea, potrivit căruia Rizea are de achitat bilete de avion, la Paralela 45, în valoare de 4.000 de euro, din urmă cu doi ani.

Fostul demnitar afirmă că sunt ”acuzații total nefondate la adresa sa. ”Am preferat să nu rpspund public acestor ,”mizerii ” dar am în primul rând obligația să va spun adevărul dumneavoastra , celor care ați avut și aveți încredere în mine în mod necondiționat, a spus acesta.

El a arătat că cel care a decis unde să candideze el și Ciprian Țardea a fost liderul PRU Bogdan Diaconu, ”în ciuda faptului că își dăduse cuvântul în fața colegilor din conducerea PRU că vor candida pe lista de la București”.

”Cu 1 zi înainte de data limită a depunerii candidaturilor domnului Bogdan Diaconu m-a rugat să merg la Vaslui, că partidul va suporta din punct de vedere financiar cheltuielile aferente campaniei electorale , inclusiv costurile de cazare ! Dovada este contractul încheiat între PRU si unitatea hotelieră respectivă, încheiat cu ACORDUL domnului Bogdan Diaconu , contract pe care ”unii” văd că nu-l mai găsesc. Pentru cei interesați, acest contract are nr .400/ 7.11.2016 ! Din păcate, domnul Bogdan Diaconu încearcă să joace un teatru ieftin așa cum a procedat și cu fosta soție care din complezență, bănuiesc, îl insoțea în timpul campaniei electorale la diverse evenimente”, a scris Rizea.

Am întrebat 10 parlamentari dacă vor face vaccinul anti-COVID. „Sunt cu COVID-ul în nas acum! Dacă vaccinul apare, îl voi folosi”
Recomandări
Am întrebat 10 parlamentari dacă vor face vaccinul anti-COVID. „Sunt cu COVID-ul în nas acum! Dacă vaccinul apare, îl voi folosi”

El îi transmite un mesaj lui Diaconu: ”Minciuna are picioare scurte, domnule Bogdan Diaconu, chiar și în politică”.

Cristian Rizea deschide și subiectul banilor pe care îi datorează agenției Paralela 45.

”Constat cu surprindere cum domnul Alin Burcea vine, după 2 ani de zile, să-mi spună că am o datorie pentru niște bilete de avion , în condițiile în care nu mi s-a remis nici un fel de factură fiscală până în prezent. Pentru că memoria îi joacă feste domnului Alin Burcea, voi face câteva precizări: Cel care m-a căutat prima oară la telefon a fost domnia sa, care a insistat să ne vedem la o cafea, motiv pentru care ne -am văzut în biroul meu din sediul PSD Sector 5 ( lucru care poate fi confirmat de câțiva colegi ). Cu toate că ne știam doar din vedere, din vremea guvernării PSD în perioada 2000-2004 , am înțeles imediat că domnul Alin Burcea era foarte interesat de persoana mea deoarece în calitatea mea de Președinte PSD Sector 5 îmi exprimasem public intenția de a candida la Primăria Sectorului 5! Iar dânsul, ca și om de afaceri își desfășura și își desfășoară și azi cred activitatea pe raza sectorului 5, lucru care se poate verifica, sediul firmei sale fiind situat la parterul imobilului unde se află Primăria Sector 5”, spune Rizea.

Tatăl său a avertizat despre pericolul dictaturii, fiul disidentului Gheorghe Ursu trage un semnal de alarmă despre efectele unui cutremur în București
Recomandări
Tatăl său a avertizat despre pericolul dictaturii, fiul disidentului Gheorghe Ursu trage un semnal de alarmă despre efectele unui cutremur în București

El adaugă că s-a întâlnit de câteva ori cu Alina Burcea, ”acesta invitându-l la aniversarea zilei sale de naștere, la restaurantul Caelia din stațiunea Mamaia în vara anului 2015 cât și la casa acestuia din Predeal,  pentru a-și petrece câteva zile de vacanță împreună cu familia in toamna anului 2015”.

”Îmi aduc aminte că eu și familia decisesem să mergem la Poiana Brașov dar la insistențele amicului deja Alin Burcea am acceptat invitația acestuia! Între timp, Domnia sa mi-a oferit chiar niște bilete de sejur gratuite în Grecia, în luna iulie august 2015 , bilete pe care le-am oferit unor colegi de la PSD Sector 5 ( element care se poate foarte usor verifica ) În acea perioadă, având nevoie de niste servicii turistic,  am apelat la domnul Alin Burcea care mă rugase ca pentru astfel de solicitări să colaborez cu agenția dânsului, lucru pe care l-am făcut, domnia sa insistând că nu trebuie să achit contravaloarea acestor servicii ! Acum după 2 ani observ că am ramas ”dator ” și sunt jignit în toate felurile. Așa se întâmplă când un politician ”nu mai e pe val „

Apele Române, radiografia unei instituții în care PNL și PSD și-au numit alternativ oameni fără competențe în domeniu
Recomandări
Apele Române, radiografia unei instituții în care PNL și PSD și-au numit alternativ oameni fără competențe în domeniu

În final, fostul deputat afirmă că s-ar bucura ca și acea parte a presei care s-a grabit să îl ”califice ” cu diverse epitete, să încerce să restabilească adevărul”. ”Și pentru că e Săptămâna Patimilor, tuturor Detractorilor mei, un sincer Paște Fericit!

Alin Burcea, patronul agenţiei te turism Paralela 45 şi preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism, a postat recent pe Facebook mesajul ”Dacă îl vedeţi pe Cristian Rizea, spuneţi-i că are de plătit bilete la Paralela 45!”.

Mesajul lui Burcea venea la o zi după ce un administrator al unui hotel din Vaslui l-a acuzat pe Cristian Rizea și un alt coleg al său, Ciprian Țârdea, că nu au plătit cazarea la hotelul unde au stat în timpul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare. Adminstratorul hotelulul a declarat pentru Vremea Nouă că Rizea și Târdea au consumat zeci de porții de mușchi de vită la grătar, aripioare de pui picante, șalău prăjit sau somon fume, asezonate cu vodcă, șampanii, bere sau whisky dintre cele mai scumpe.

Președintele Partidului România Unită (PRU), Bogdan Diaconu, a declarat pentru Libertatea că a aflat despre acest incident din campania electorală, în care au fost implicați cei doi lideri, Cristian Rizea și George Ciprian Târdea, iar conducerea partidului a decis să îi dea afară.

”Cei doi nu mai sunt în partid. Au fost excluși la începutul lunii februarie, pentru comportamentul pe care l-au avut. Aflasem despre modul în care s-au comportat și aceasta a fost decizia partidului”, a spus Diaconu.

Incidentul aduce aminte și de metoda practicată de un grup de români în Spania, care participau la petreceri organizate în locații de lux iar apoi părăseau localul fără să achite nota de plată.