Mergi direct la conținut »
Criza din Siria | Atac cu obuze asupra unui târg din Damasc
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Criza din Siria | Atac cu obuze asupra unui târg din Damasc

Criza din Siria | Atac cu obuze asupra unui târg din Damasc

Atac cu obuze asupra unui târg din capitala Siriei. Șase persoane au fost ucise, după ce un obuz a căzut în apropiere de intrarea la Târgul Internaţional de la Damasc, inaugurat săptămâna aceasta, după cinci ani de întrerupere din cauza războiului din Siria, relatează agenția France Presse.

Târgul a fost relansa de regimul sirian în încercarea de a atrage investitori, după o pauză de cinci ani, din cauza războiului care afectează țara. Televiziunea de stat a anunţat că „cetăţeni au fost răniţi”, fără să precizeze numărul. Ea a difuzat interviuri în direct de la intrarea în Târg, fără să evoce incidentul şi fără să arate locul exploziei.

Ulterior, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a anunțat că șase persoane și-au pierdut viața. Un prim bilanț al organizației era de cinci morți, însă o a șasea persoană și-a pierdut viața ulterior din cauza rănilor.

„Ne pregăteam să primim vizitatori, când am auzit o explozie (…), iar apoi am văzut fum la intrarea în expoziţie”, a declarat un martor.

Târgul, cel mai important eveniment economic în Siria, înainte de război, şi unul dintre cele mai vechi din lumea arabă, şi-a redeschis porţile joi. Ultima ediţie a avut loc în vara lui 2011, la câteva luni după începutul revoltei faţă de regimul lui Bashar al-Assad.

Autorităţile au decis să redeschidă Târgul, considerând că zona este din nou liniștită, în contextul în care Ghouta de Est este începând din iulie una dintre „zonele de dezescaladă| desemnate în urma unui armistiţiu între susținători ai regimului Assad şi rebeli.

Conflictul din Siria, care a fost declanșat de reprimarea sângeroasă a unor manifestații pașnice, a devenit tot mai complex de-a lungul anilor, prin implicarea unor țări străine și a unor grupări jihadiste. Până acum, războiul s-a soldat cu cel puțin 330.000 de morți. Totodată, milioane de oameni și-au abandonat locuințele și au fugit din calea confruntărilor.


Citește și: EXCLUSIV | După ce i-au închis pubul, fostul campion mondial de box Leonard Doroftei pleacă definitiv din țară


Close
Închide
  Close