Mergi direct la conținut »
Crucile digitale. Cimitirele intră în era high-tech, iar decedații sunt în lumea virtuală
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Crucile digitale. Cimitirele intră în era high-tech, iar decedații sunt în lumea virtuală

Crucile de pe mormânt au coduri speciale care sunt scanate cu telefonul mobil și oferă informații despre persoana decedată. Acest lucru se întâmplă în cimitirele câtorva țări din vest, unde modalitatea de a cinsti în acest fel memoria persoanei care a trecut în neființă a devenit foarte populară.

De Mihai Niculescu,

Mai exact, pe cruci au fost gravate sau imprimate coduri QR utilizate de obicei în advertising pentru a trimite consumatorii către anumite website-uri prin intermediul smartphone-ului, au început să devină populare în cimitire în ultimii ani. Este vorba de cimitire din Asia şi în câteva din Danemarca şi Austria, unde codurile QR pe pietrele memoriale au devenit o modalitate pentru apropiaţii decedatului de a accesa imagini şi informaţii referitoare la acesta, relatează Deutsche Welle.

O cruce clasică poate oferi doar un nume şi o dată gravate în piatră, în timp ce codurile QR şi website-urile legate de acestea sunt spaţii virtuale unde rudele şi prieteni pot schimba poveşti şi amintiri despre decedat, relatează businessmagazin.ro.

Germanii nu sunt însă interesați de această tendință. „Am discutat despre coduri QR de cinci ani deja, dar acestea nu au devenit acceptate în opinia publică”, spune Michael Albrecht, din cadrul Asociaţiei Administratorilor de Cimitire din Germania.

Trebuie să creezi şi să întreţii un website, ceea ce necesită timp, efort şi cunoştinţe””a explicat acesta reticența nemților.

Sursa foto: pixabay.com


Citește și: VIDEO/ Inventivitatea comercianţilor nu are limite! Ideea genială găsită de patronul unui magazin de la metrou, după ce Metrorex i-a tăiat curentul


 

Close
Închide
  Close