Josefina Monasterio a început să practice culturismul la vârsta de 59 de ani. Povestește că a cunoscut un băiat, care are o sală de fitness și au început să vorbească despre culturism. ”Nu aveam nici o idee despre ce însemna cu adevărat și el a spus că mă antrenează. Am început în ianuarie 2005, iar șase luni mai târziu am intrat în prima mea competiție unde am câștigat totul. Astfel am început cariera mea”.

Nu a fost însă, niciodată străină de ceea ce înseamnă sport. Ea spune că a făcut sport toată viața ei. A fost profesor de educație fizică atunci când locuia în Venezuela, iar după ce s-a mutat în Statele Unite, în 1975, a început să practice yoga.

Deși este un fapt cunoscut că mulți culturiști folosesc suplimente nutritive pentru a arăta atât de bine, Josefina spune că tot ce ia ea este 100% natural. ”Oamenii îmi trimit întotdeauna mesaje și mă întreabă ce suplimente iau. Tot ce consum înainte de a merge la sală sunt două cești de espresso obișnuite. Acestea sunt energizantul meu. Nu iau nimic altceva, nici măcar vitamine”.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

Atleta venezueleană a dezvăluit care este ritualul ei zilnic pentru a-și menține fizicul impecabil în ciuda vârstei sale:

3 AM: Încep să-mi citesc biblia, mă rog, meditez și mă gândesc o oră și jumătate

4:30 AM: Mă duc să alerg zece kilometri. Termin la ora șase dimineața.

6 AM: Practic o jumătate de oră de yoga pe plajă, iar la răsărit sunt în mare și înot.

8 AM: Mă întorc acasă și iau micul dejun. Înainte de a merge la sală, mănânc o felie de carne, un fruct sau ceva de genul ăsta.

De la 10 la 12:30: pregătesc o anumită parte a corpului. Nu mă duc la sala de sport să socializez pentru că eu cred în legătură dintre minte și mușchi.

12:30: Mă întorc acasă și iau prânzul. O masă bazată pe proteina mea preferată: Puiul pe care îl pot combina cu cartofi, broccoli sau conopidă. După prânz am restul zilei libere să fac muncile gospodărești.

5 PM: După această oră fac doar lucruri care nu necesită multă energie.


FOTO/ Motivul pentru care Mihaela Radulescu a fost supusă celor mai grele probe din concursul „Fort Boyard”


Foto: Facebook

Urmărește-ne pe Google News