Mergi direct la conținut »
Cum a ajuns virală o imagine cu un român dormind la muncă. Adevărul din spatele selfie-ului cu ”bărbatul care a suferit un atac de cord la serviciu”
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Cum a ajuns virală o imagine cu un român dormind la muncă. Adevărul din spatele selfie-ului cu ”bărbatul care a suferit un atac de cord la serviciu”

Cum a ajuns virală o imagine cu un român dormind la muncă. Adevărul din spatele selfie-ului cu ”bărbatul care a suferit un atac de cord la serviciu”

O imagine cu un bărbat care doarme și colegii săi adunați în jur pentru o fotografie de grup a devenit virală pe rețelele de socializare sub titlul ”Un bărbat a suferit un atac de cord la locul de muncă, în timp ce colegii săi se adună pentru un selfie”.

De Ana Hațeg,

Bărbatul din fotografie este Eduard Paraschivescu, un român stabilit în Montreal, Canada. Într-un interviu pentru Huffington Post, el povestește că a fost făcută în 2016 în a soua lui zi de muncă într-o companie de IT – Gsoft din Canada.

Imaginea originală a fost postată pe Reddit în 2016 și, chiar dacă a fost ștearsă la scurt timp după postare, a devenit foarte repede virală deoarece sute de internauți au folosit Photoshop-ul pentru a alătura fața lui unor personaje celebre sau în secvențe din filme sau tablouri.

Vedeți aici mai multe imagini prelucrate cu Paraschivescu dormind.

Paraschivescu, care potrivit paginii lui de Facebook este original din Botoșani dar trăiește în Montreal, a declarat pentru Huffington Post că a fost diagnosticat cu anemie, ceea ce face să adoarmă foarte repede.

Imaginea a reapărut în 2019, după ce a fost postată pe iFunny cu titlul, „Un bărbat a suferit un atac de cord și moare la serviciu în timp ce colegii se adună și își fac poză crezând că dormea”.

Informația este însă falsă scrie heavy.com, care amintește de imaginea din 2016 și prezintă câteva dintre fotografiile realizate atunci cu Photoshop.

Close
Închide
  Close