De Dragoș Tănase, Cristina Sterian,

UPDATE: Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, Cătălin Radu, precizează că până la acest moment, la circa 10 ore de la comiterea atacului, individul de 38 de ani care a ucis 4 oameni și a rănit grav alți 13 nu a putut fi audiat, „el fiind sub tratament”.

Bărbatul este sedat, fiind păzit de forțe impresionante de ordine. Potrivit aceluiași procuror, în acest caz a fost deschis un dosar de cercetare penală pentru omor calificat, în funcție de rezultatul cercetărilor și în urma audierilor, cercetările putând fi extinse și în cazul angajaților spitalului.

”Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău a fost sesizat că în noaptea de 17/18.08.2019 un pacient ( L.N. în vârstă de 38 de ani), ce se afla internat voluntar în Spitalul de Neuropsihiatrie și Măsuri de Siguranță Săpoca datorită unor afecțiuni medicale cauzate de consumul de alcool, cu un stativ metalic pentru perfuzii, a lovit 3 pacienți din același salon, care au decedat.

Cu același obiect, autorul a mai lovit alți 10 pacienți din saloanele învecinate, unul dintre aceștia decedând ulterior.

După comiterea faptei, a încercat să părăsească spitalul, fiind însă prins și imobilizat de un echipaj de poliție aflat într-o altă misiune în acest loc.

Cazul Caracal, noi detalii șocante! Ce au făcut forțele de ordine care au căutat-o pe Alexandra Măceșanu
Recomandări

Cazul Caracal, noi detalii șocante! Ce au făcut forțele de ordine care au căutat-o pe Alexandra Măceșanu

În cauză s-a început urmărirea penală, sub aspectul infracțiunii de omor calificat, prevăzut de art. 188 al. 1, art. 189 al.1, lit. f. C.P.

În prezent, autorul faptelor se află sub tratament la aceiași unitate spitalicească, sub paza lucrătorilor Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale al I.P.J. Buzău.”, se arată într un comunicat remis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău.


Urmează ca după audierea autorului în calitate de suspect să se solicite instanței de judecată luarea măsurii internării nevoluntare, pentru a se stabili printre altele dacă acesta a avut discernământul păstrat la momentul comiterii faptei, mai spun procurorii.

Bărbatul care a ucis patru pacienți și a rănit grav alți nouă, în timpul nopții, a fost prins în curtea spitalului, după ce s-a luptat cu polițiștii.

„În această dimineaţă, în jurul orei 03.30, un echipaj de poliţie, care se deplasase la o unitate medicală, în vederea internării unui buzoian, a imobilizat un bărbat ce se manifesta violent în curtea spitalului. De asemenea, cadrele medicale au sesizat faptul că bărbatul respectiv a rănit mai mulţi pacienţi internaţi în spital”, a transmis, duminică dimineaţă, IPJ Buzău.

Adevărata dimensiune a dezastrului de la Timișoara! Un expert în lucrul cu substanța ucigașă rupe tăcerea
Recomandări

Adevărata dimensiune a dezastrului de la Timișoara! Un expert în lucrul cu substanța ucigașă rupe tăcerea

Bărbatul în vârstă de 38 de ani avea asupra lui o bucată din stativul pentru perfuzii cu care i-a lovit pe ceilalți pacienți.

Acum, el se află în custodia poliției, nefiind încă audiat, deoarece este încă sedat.

„Pacientul violent este în custodia Politiei, nu prezintă pericol pentru ceilalti pacienți. Ancheta este sub coordonarea procurorului criminalist de la Parchetul de pe Tribunalul Buzău. Pacientul nu este cunoscut in evidentele politiei cu un trecut infractional”, a declarat adjunctul comandantului IPJ Buzău, Valentin Mirică.

Acesta fusese internat voluntar, pe 15 august, cu sevraj etilic. Nu avea cazier judiciar sau probleme psihiatrice.

În urma atacului șocant, care a avut loc în mai puțin de un minut, ministerul Sănătății a trimis Corpul de Control la spitalul din județul Buzău.

Citeşte şi:

Carnagiu la spitalul de Psihiatrie de la Săpoca | Un pacient a ucis patru bolnavi și a rănit alți nouă. Ministrul Sănătății va coordona personal ancheta internă, la dispoziția premierului

Atacul de la Săpoca, comis în două saloane. Pacientul a ucis patru oameni cu un stativ de perfuzii, în mai puțin de un minut

Filmul atacului de la Săpoca. Directorul spitalului: „Totul a durat mai puțin de un minut”

Dupa ce s-a lasat de fotbal, lui Ciprian i-a venit o idee incredibila. In 8 luni a devenit celebru, nimeni nu s-a mai gandit la asta
GSP.RO

Dupa ce s-a lasat de fotbal, lui Ciprian i-a venit o idee incredibila. In 8 luni a devenit celebru, nimeni nu s-a mai gandit la asta

Horoscop 22 noiembrie 2019. Peștii sunt asaltați de solicitări
HOROSCOP

Horoscop 22 noiembrie 2019. Peștii sunt asaltați de solicitări