MENIU CAUTĂ
20 Feb. 2015 17:21

Cum a inventat Ceauşescu Pipera

Distribuie

În 1967, Nicolae Ceauşescu a vizitat Platforma Industrială Pipera, una din primele sale idei măreţe. Gazda' era Cornel Mihulecea, adjunctul ministrului industriilor, la vremea respectivă, omul care a proiectat şi a construit electrotehnica şi electronica din România înainte de 1990.
În zona Pipera exista un aeroport vechi, care nu mai era funcţional, era deja înglobat de oraş. Atunci am hotărât să ridicăm industria electrotehnică acolo, să fie o platformă industrială de elită. Ceea ce am şi făcut, începând cu anul 1965', ne-a spus Cornel Mihulecea (90 de ani).

Primul Felix

Până în 1989, la Pipera au apărut întreprinderi de tuburi cinescop, cea de televizoare, de echipamente periferice pentru calculatoare, fabrica de calculatoare – în fine, elita tehnologiei socialiste. În anul 1985, Întreprinderea de Calculatoare Felix, de pildă, lucra deja la introducerea calculatorului românesc Felix PC în producţia de serie. Astăzi, platforma Pipera este un centru al elitei corporatiste din România. Inclusiv în domeniul IT…

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 17 februarie 2019
Comentarii