Mergi direct la conținut »
Totul despre averea beizadelei care vrea în Parlament. Andreea Cosma este mama unui copil mult mai bogat decât ea
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Totul despre averea beizadelei care vrea în Parlament. Andreea Cosma este mama unui copil mult mai bogat decât ea

Totul despre averea beizadelei care vrea în Parlament. Andreea Cosma este mama unui copil mult mai bogat decât ea

Fiica baronului Mircea Cosma vrea în Parlament și are șanse mari să ajungă deputat PSD, deși se afla pe locul șapte pe lista județeană. La rândul ei, beizadeaua Andreea Cosma este mama unui copil mult mai bogat decât ea.

De Valentina Postelnicu,

Andreea Cosma ar putea intra în Camera Deputaților, după ce doi aleși locali din Prahova, aflați pe locuri eligibile, au anunțat verbal că renunță la locul în Parlament, făcându-i loc acesteia. Mandatul fiicei lui Cosma nu este încă validat de Parlament. Ea este încă așteptată să aducă unele documente, pentru a depune jurământul în plen.

Copilul ei are în conturi mai mulți bani decât ea

Andreea Cosma riscă, însă, să fie eclipsată de propriul ei copil în privința averii. În conturi, aceasta a declarat în jur de 70.000 de lei. În plus, are un cont de depozit, pe numele copilului, în valoare de 138.000 de dolari.

În 2013, aceasta l-a împrumutat pe Ioan Ionescu cu suma de 250.000 de euro. Andreea Cosma are și datorii, două credite din 2008, de 250.000 de de euro și 38.000 de lei. Pentru întreținerea copilului, aceasta a primit prin transfer, de la Rami Saad, suma de 25.232 de dolari. Declarația de avere a fost completată în luna octombrie.

Potrivit declarației de avere publicată pe site-ul integritate.eu, Andreea Cosma deține jumătate dintr-un teren extravilan, în comuna Paulești, din Prahova, în suprafață de peste 5.000 de mp, și un altul, de 4.900 de mp, primit prin donație, în 2016, tot în aceeași comună. În București are un teren aferent locuinței, de 115 mp și o casă de locuit, cu demisol, etaj și mansardă, de 280 de mp, cumpărat în 2014. Ea mai are un apartament, în București, cumpărat în 2016, cu parcare, în suprafață de 200 de mp, și un apartament, în Ploiești, de 76 mp. Locuințele sunt în coproprietate cu minora Cosma Saad Chloe.

Tolo: Sentința din dosarul Colectiv. Vi-l mai amintiți pe primarul Piedone cum a venit noaptea cu dosărelul să ne spună că ”actele sunt în regulă”?!
Recomandări

Tolo: Sentința din dosarul Colectiv. Vi-l mai amintiți pe primarul Piedone cum a venit noaptea cu dosărelul să ne spună că ”actele sunt în regulă”?!

În 2016, Andreea Cosma a făcut un contract de schimb, pentru un spațiu comercial, către firma SC Eol-Sol-Energy SRL, în valoare de 495.700 de lei.

Mandatul Andreei Cosma nu a fost încă validat de Parlament; Se așteaptă documente la dosar

Modul în care Andreea Cosma a reușit să intre în Parlament este o premieră în activitatea legislativului. Aflată pe locul 7, pe lista PSD de la Prahova, loc neeligibil, ea a devenit deputat în urma retragerii a doi candidați PSD, aleși locali, care au renunțat astfel la mandatul în Parlament. Este vorba despre candidatul de pe locul al doilea, primarul comunei Cornu, Cornel Nanu, si despre cel aflat pe locul al patrulea, Ludmila Sfarloaga, vicepresedinte al Consiliului Județean Prahova, potrivit News.ro.

Guvernul PNL a reluat proiectul de 11,7 milioane de lei inițiat de guvernul PSD cu Alexandru Cumpănașu
Recomandări

Guvernul PNL a reluat proiectul de 11,7 milioane de lei inițiat de guvernul PSD cu Alexandru Cumpănașu

Potrivit unor surse parlamentare, cei doi aleși locali au transmis verbal decizia de a se retrage de pe listă, fără a trimite, însă, o cerere scrisă în acest sens. Ei sunt titulari, iar Andreea Cosma este doar supleant, astfel că este nevoie de un act oficial privind renunțarea la mandate. Regulamentul îi obligă pe cei doi să depună cererea de retragere de pe listă, personal, la Parlament. Iar la dosar trebuie să apară și o hârtie de la PSD, prin care partidul să precizeze că este de accord ca aceștia să se retragă.

Numele Andreei Cosma nu apare încă în lista noilor parlamentari, postată pe site-ul Camerei Deputaților. Ea s-a aflat, însă, încă din prima zi a convocării Parlamentului la Palatul Parlamentului. A fost însoțită de fratele său, Vlad Cosma, fost parlamentar. O prezență discretă, ea a fugit de presă și nu a dorit să dea nicio declarație.

Retragerea celor doi aleși locali este o surpriză, în condițiile în care liderul PSD Liviu Dragnea afirma că toți cei din administrația locală care au câștigat un mandat în Parlament vor renunța la funcțiile locale și vor veni în Legislativ. El făcea referire, ce e drept, la primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, care pleacă de la primărie pentru a deveni deputat, și, potrivit unor surse, și ministru în viitorul Guvern.

Condamnări în dosarul Colectiv: 115 ani de închisoare pentru cei 13 inculpați. Patronii clubului – 11 ani și 8 luni, Piedone – 8 ani și 6 luni
Recomandări

Condamnări în dosarul Colectiv: 115 ani de închisoare pentru cei 13 inculpați. Patronii clubului – 11 ani și 8 luni, Piedone – 8 ani și 6 luni

Cum a apărut Andreea Cosma pe lista PSD de la Prahova

Potrivit presei locale, inclusiv modul în care Andreea Cosma a ajuns candidat al PSD, pe lista de la Prahova, este ieșit din comun. Astfel, în cadrul unei conferințe de presă organizată înainte de campania electorală, PSD anunţase că nimeni din familia Cosma nu se va afla pe vreo listă pentru alegerile parlamentare, precum şi că niciunul dintre cei doi potenţiali candidaţi – Vlad Cosma şi Andreea Cosma nu a depus CV-ul pentru a accede într-o astfel de funcţie, potrivit publicației locale faptdivers.ro. Cu toate acestea, numele ei a apărut pe listă, în final.

Andreea Cosma, trimisă în judecată de DNA, tatăl și fratele, condamnați în dosare privind atribuirea de contracte

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova Mircea Cosma a fost condamnat în luna noiembrie la opt ani de închisoare. Fiul său, deputatul Vlad Cosma, a fost condamnat la 5 ani de închisoare, iar omul de afaceri Răzvan Alexe a primit o condamnare de 2 ani şi 6, într-un dosar privind atribuirea unor contracte. Decizia instanței nu este definitivă.

Andreea Cosma apare și ea într-un dosar de corupţie. A fost trimisă în judecată de DNA alături de fostul preşedinte al CJ Prahova din perioada 2004-2008 Florin Anghel, pentru vânzarea subevaluată a cazărmii ”Ciuperceasca”, care a intrat în activul Parcului Industrial Plopeni după un schimb de terenuri cu MApN, Andreea Cosma fiind cercetată pentru complicitate la abuz în serviciu.

Close
Închide
  Close