De Alina Vlad,

Învelişul plăcilor – Este extrem de important. Expunerea regulată a firului de păr la căldură excesivă duce la schimbarea structurii lui. Astfel, acesta devine mult mai fragil. Aşadar, principalul criteriu în alegerea plăcii este învelişul. Uitaţi de economie. De înveliş depinde cât de inofensivă va fi placa pentru podoaba dv. capilară.
La momentul actual sunt disponibile pe piaţă plăci acoperite cu metal, ceramică, turmalină şi teflon. Plăcile din metal sunt populare datorită preţului redus, însă tot ele au şi un impact distrugător asupra structurii părului. Metalul se încălzeşte neuniform, tocmai de aceea pe suprafaţa plăcilor apar zone cu temperaturi foarte înalte. Ca urmare, părul se arde şi trebuie imediat tuns pentru a se regenera.
Un alt înveliş des întâlnit este ceramica. E un material care se încălzeşte uniform, asigurând o alunecare uşoară. Astfel, părul e mult mai protejat, arată sănătos şi e lucios. Dezavantajul plăcii din ceramică este că pe ea se pot depune produsele cosmetice folosite pe păr înainte de aranjare. Pentru a evita acest lucru, e nevoie ca plăcile să fie şterse cu o cârpă umedă, după fiecare folosire.
Materialele mai inovative, ca turmalina sau teflonul, deţin mai multe puncte forte. Turmalina, de exemplu, la încălzire, eliberează ioni negativi care neutralizează electricitatea statică. Teflonul nu permite lipirea produselor de aranjare a părului pe suprafaţa plăcilor.
Regulatorul regimului termic – Regimul termic se alege, de obicei, în funcţie de structura, tipul şi calitatea părului. Per ansamblu, plăcile se încălzesc într-un interval de la 140 la 230 de grade. Dacă ai părul subţire, deteriorat, atunci foloseşte cel mai redus regim de temperatură. Posesoarele unui păr sănătos îşi pot permite folosirea regimului maximal al temperaturii. De obicei, regulatorul termic e instalat pe mânerul dispozitivului.
Mărimea plăcilor – Există plăci înguste (cu o lăţime de până la 2,5 cm) şi plăci late (cu o lăţime de peste 2,5 cm). Cele înguste sunt potrivite pentru îndreptarea şuviţelor şi a bretonului. Nu sunt indicate pentru îndreptarea părului lung: procesul va dura foarte mult timp. Totuşi, plăcile înguste au o proprietate importantă. Cu ajutorul lor se pot crea bucle. Plăcile late, în schimb, oferă posibilitatea de a lucra cu şuviţe mai groase, ceea ce îţi va permite să economiseşti mai mult timp.
Unele modele au funcţia de a se închide automat. Această caracteristică previne cazurile de supraîncălzire a plăcilor.
Aşteptăm întrebări şi sugestii la adresa de e-mail [email protected]

RECOMANDĂRI
Dani Coman s-a bătut cu interlopii în lupte ilegale de tipul Fight Club. Incredibil cine era promoterul
GSP.RO
Dani Coman s-a bătut cu interlopii în lupte ilegale de tipul Fight Club. Incredibil cine era promoterul
Horoscop 4 iunie 2020. Scorpionii vor învăța lucruri noi, Capricornii au parte de schimbări majore ale intereselor
HOROSCOP
Horoscop 4 iunie 2020. Scorpionii vor învăța lucruri noi, Capricornii au parte de schimbări majore ale intereselor