Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Cum arată casa în care Regele Mihai I a murit. Imagini cu reședința din localitatea elvețiană Aubonne | FOTO

Cum arată casa în care Regele Mihai I a murit. Imagini cu reședința din localitatea elvețiană Aubonne | FOTO

Regele Mihai a murit pe 5 decembrie, la vârsta de 96 de ani, la reședința sa din Elveția. Majestatea Sa locuia în Aubonne de la începutul anilor 2000, după ce a părăsit reședința clasica de la Versoix, pe care a vândut-o. 

Acum câțiva ani, revista spaniolă El Pais a realizat un interviu cu Regele Mihai chiar la Aubonne.

„Fostul rege trăieşte în Aubonne, un sătuc de lângă lacul Leman, la jumătate de oră de Geneva. Dar abia trecuţi pragul casei sale, se simte aroma de România care se desprinde din prăjiturile pregătite de bucătăreasa majestăţii sale…Casa de pe malul lacului Leman, unde are loc interviul, nu-i aparţine nici ea. „Este un împrumut”, spune Regele Mihai, fără să spună mai multe”, scria pe atunci El Pais.

Casa nu se afla pe malul lacului, așa cum au scris cei din presa spaniolă, ci într-o zonă mai liniștită, la câțiva kilometri de Aubonne.

Ultimele imagini cu Regele Mihai au fost publicate de către Casa Regală în luna ianuarie 2016, cu două luni înainte de anunțul privind boala sa gravă și retragerea din viața publică.

Fotografiile au fost surprinse de fotograful Alain Morvan la reşedinţa privată din Elveţia a Regelui, imediat după sărbătorile de iarnă.


PROTOCOL ZERO, organizare impecabilă. Cine e omul care a coordonat minut cu minut funeraliile Regelui Mihai


 

Close
Închide
  Close