-aprinderea gratarului se face cu lemne subtiri, asezate incrucisat peste cateva ziare mototolite. Dupa ce focul e aprins si lemnele sunt „rosii”, se adauga carbunii cu atentie, fara a inabusi jarul. Pentru cei care nu au chef sa mai caute surcele, in magazine se gasesc pastile speciale din combustibil solid care aprind carbunii;
-cand flacara se stinge, iar carbunii sunt putin cenusii, se pune grilajul deasupra gratarului. Cand acesta e bine incins, se curata cu o perie de sarma sau cu un bat;
-curatarea cu peria se face de-a lungul dungilor metalice, spre exterior, ca sa nu va patati cu eventualele resturi arse ramase pe gratar;
– inainte de a pune carnea la fript, grilajul se unge cu o bucata de grasime (slanina) pentru a nu se lipi carnea;
-carnea se frige la dogoarea jarului, asa ca nu e bine niciodata sa o puneti inainte ca flacara sa se stinga. Tineti in apropiere o sticla cu apa, pentru ca focul se poate reaprinde daca produsele au grasime. In acest caz, turnati cu grija peste gratar, numai acolo unde a aparut flacara;
-pentru ca jarul are la inceput o putere foarte mare, faceti mai intai fripturile din carne de porc si lasati la urma puiul sau micii. Pestele se face intotdeauna la sfarsit, cand jarul nu mai este puternic;
-pulpele de pui trebuie crestate cu cutitul pentru a fi mai bine patrunse de caldura, iar la mici trebuie sa aveti grija, pentru ca se ard foarte repede daca nu sunt intorsi la timp;
-atentie la condimente! Folositi numai tipul de condimente specific fiecarui tip de carne. O friptura de porc nu poate fi condimentata cu mirodenii pentru peste;
-fripturile sunt gata atunci cand sucul lor este „curat”. Verificati sucul apasand carnea cu furculita si nu asteptati pana cand friptura e arsa la suprafata;
-carnea facuta poate fi pastrata intr-un vas de inox etans sau intr-o oala acoperita cu capac, astfel incat sa fie servita toata, in acelasi timp, la masa;
-dupa fripturi, pe gratar mai pot fi pusi ardei grasi, rosii sau ceapa. Legumele se coc repede la jar si pot fi un delicios aperitiv;
– atunci cand terminati gatitul, asigurati-va ca jarul este stins. Daca nu, rasturnati-l si aruncati apa peste el pana la stingerea completa.

Regizorul transmisiunii, criticat pentru imaginile din cazul Eriksen! Ce a putut filma: „Lipsă de umanitate! Trebuie dat afară imediat”
PARTENERI - GSP.RO
Regizorul transmisiunii, criticat pentru imaginile din cazul Eriksen! Ce a putut filma: „Lipsă de umanitate! Trebuie dat afară imediat”
Medic infecționist, semnal de ALARMĂ pentru cetățeni. Ce riscă să pățească persoanele care s-au imunizat împotriva Covid-19
Playtech.ro
Medic infecționist, semnal de ALARMĂ pentru cetățeni. Ce riscă să pățească persoanele care s-au imunizat împotriva Covid-19
Imagini cu ultimele momente din viața fetiței de 3 ani, din Constanța, care a fost sfâșiată de animalele sălbatice
Observatornews.ro
Imagini cu ultimele momente din viața fetiței de 3 ani, din Constanța, care a fost sfâșiată de animalele sălbatice
Horoscop 13 iunie 2021. Fecioarele trebuie să regândească anumite planuri sau să renunțe la ele
HOROSCOP
Horoscop 13 iunie 2021. Fecioarele trebuie să regândească anumite planuri sau să renunțe la ele
Cum a fost salvat Christian Eriksen. Medicul naţionalei Danemarcei a dezvăluit intervenția miraculoasă
Știrileprotv.ro
Cum a fost salvat Christian Eriksen. Medicul naţionalei Danemarcei a dezvăluit intervenția miraculoasă
Un judecător i-ar fi cerut lui Becali mită de 2 mil. $ să-l ajute să preia Steaua. Declaraţii incendiare la Înalta Curte de la Londra
Telekomsport
Un judecător i-ar fi cerut lui Becali mită de 2 mil. $ să-l ajute să preia Steaua. Declaraţii incendiare la Înalta Curte de la Londra
Pregătește-te pentru vară cu Collagen Skin Booster (PUBLICITATE)
PUBLICITATE
Pregătește-te pentru vară cu Collagen Skin Booster (PUBLICITATE)