Mergi direct la conținut »
Cum faci economie la abonamentul de date pe iPhone
Ştiri Libertatea > Ştiri > Cum faci economie la abonamentul de date pe iPhone

Cum faci economie la abonamentul de date pe iPhone

Dacă nu aveți un abonament de date cu trafic nelimitat și vă enervează atunci când depășiți limita, ar trebui să știți cum puteți economisi mai bine consumul de date. Săptămâna trecută ne-am adresat utilizatorilor de Android. Astăzi vorbim cu posesorii de iPhone.

De Emil Bodin,

Să recunoaștem, ba chiar ne-am putea gâdilăm orgoliul național cu această realitate. România stă foarte bine la capitolul “țeavă de net” în comparație cu țările mai civilizate. Când vine vorba și de consumul de internet mobil, parcă suntem într-un paradis al hotspot-urilor. Cea mai mare parte a timpului o petrecem în preajma unor rețele wireless, dar atunci când suntem în deplasare, la cât de “țeapănă și rapidă” e conexiunea de care ne bucurăm, acest beneficiu se poate reflecta negativ în factura de telecom. Și cam arde la buzunare atunci când vrem să vedem ultimele videoclipuri ale Antoniei, la calitate HD, undeva pe Valea Prahovei.
Cât consumați?

Pentru a vedea cât consumă fiecare aplicație instalată pe telefonul mobil, accesați meniul Configurări – Conexiunea Celulară. Veți observa că fiecare iconiță are asociată în dreptul ei o anumită valoare exprimată în BM. Aceste date statistici sunt valabile doar pentru consumul abonamentului de date, nu și pentru internetul folosit prin rețelele WiFi. Astfel puteți monitoriza foarte ușor consumul, rezultatele fiind afișate în timp real. Ba chiar ar fi indicat să vă creați o obișnuință din a verifica mereu traficul, măcar o dată sau de două ori pe lună.

1

Exclusiv WiFi

O variantă utilă care vă poate scuti de surprize este să stabiliți care aplicație ar trebui să folosească strict rețeaua wireless și care nu. Astfel puteți anula complet accesul la datele mobile accesând meniul Configurări – Conexiunea Celulară. Apăsați butonul on/off în funcție de opțiunea dorită și toate programele pentru care ați optat vor fi setate să consume numai WiFi.

Un militar care conduce starea de urgență se revoltă: “Nu mai tac. E vorba de viața oamenilor, nu de o pivniță inundată”
Recomandări

Un militar care conduce starea de urgență se revoltă: “Nu mai tac. E vorba de viața oamenilor, nu de o pivniță inundată”

 

Pentru fanii podcasturilor

Dacă folosiți opțiunea Podcasts pentru a viziona episoadele unor programe preferate, puteți opta doar pentru descărcarea lor atunci când sunteți în preajma unei rețele WiFi. Accesați meniul Configurări – iTunes și App Store și apoi dezactivați Utilizare Date Celulare.

2

Valabil și pentru email, contacte și calendar

În cazul serviciilor de mesagerie electronică precum Gmail, telefonul verifică în permanență dacă sunt mesaje noi. Astfel, de fiecare dată când primiți un email, acesta va fi descărcat automat. Dacă vreți să economisiți traficul de date cât mai mult, ar fi indicat să dezactivați această funcție și să folosiți numai WiFi-ul pentru citirea mailurilor recente. Accesați meniul – Configurări, accesați Mail, contacte, calendar și alegeți opțiunea Preluare date noi. Dacă toate conturile voastre de mail  sunt pe funcția de Preluare, alegeți Manual din partea de jos a ecranului.

Aplicațiile care rulează în background

Medic ATI din București, către colegii care demisionează: „Spitalele sunt contaminate rând pe rând, dar nu putem să fugim cu toții”
Recomandări

Medic ATI din București, către colegii care demisionează: „Spitalele sunt contaminate rând pe rând, dar nu putem să fugim cu toții”

 

În afară de email și aplicațiile de mesagerie și pentru rețelele sociale (facebook, messenger, whatsapp), nu aveți nevoie de Actualizarea datelor în background. Ca să nu faceți risipă de trafic, accesați din meniu Configurări – General – Reîmprospătare în fundal. Din lista care se va afișa, lăsați activate numai aplicațiile de mai sus. Cele dezactivate se vor updata numai atunci când le porniți. În plus, cu ajutorul acestei metode veți face și economie la baterie.

3

Un browser mai blând

Poate că sunteți fani ai browserului Safari, dar trebuie să știți că acesta nu oferă posibilitatea de a compresa traficul de internet înainte de a afișa complet o pagină pe telefonul mobil. Pentru cei zgârciți cu traficul, există Opera. Browserul se descarcă gratuit și, de la prima rulare, fiecare pagină de internet va fi mai întâi transferată prin intermediul serverelor companiei, va fi compresată și abia apoi se va afișa pe ecranul telefonului mobil. Practic, veți putea petrece mai mult timp online, paginile vor fi încărcate mai repede iar consumul de trafic de date se va reduce simțitor.

4

Close
Închide
  Close