De Mihai Niculescu,

Industria de asistență medicală continuă să evolueze iar tehnologia inteligenței artificiale este folosită și ea în medicină. Potrivit Business Insider, cheltuielile cu AI în sănătate sunt estimate să crească cu 48% până în 2023.

Sistemul de învățare are potențialul de a furniza date clinice bazate pe decizia de sprijin (CDS) pentru medicii și personalul spitalului. Mașina de învățare, parte a AI concepută pentru a identifica modele, utilizează algoritmi și date folosite de furnizorii de servicii medicale.

Inteligența artificială poate îmbunătăți asistența medicală, prin încurajarea medicinei preventive și descoperirea de noi tratamente. Două exemple a modalității în care inteligența artificială are impact asupra sănătății includ sistemul dezvoltat de IBM, Watson, care are capacitatea de a indica tratamente pentru bolnavii de cancer, și Google Cloud Sănătate, aplicație care facilitează organizațiilor de sănătate colectarea, stocarea și accesarea datelor.

Cercetătorii de la Universitatea din Carolina de Nord au folosit sistemul IBM Watson pentru a identifica tratamente specifice în cazul a peste 1.000 de pacienți. Inteligența artificială a efectuat analiza de date pentru a determina opțiunile de tratament în cazul persoanelor cu tumori sau care prezintă anomalii genetice.

Corespondența din Milano, de la trimisul special Libertatea. Cum titrează presa italiană coronavirusul
Recomandări

Corespondența din Milano, de la trimisul special Libertatea. Cum titrează presa italiană coronavirusul

 

Inteligența artificială folosită în Google Cloud ia date de la utilizatori de dosarul electronic de sănătate prin mașina de învățare generând perspective pentru furnizorii de servicii medicale de a lua decizii clinice mai bune.

Google a lucrat cu cercetătorii de la Universitatea din California, Stanford și Universitatea din Chicago pentru a genera un sistem de inteligență artificială care să prezică vizitele viitoare ale pacienților la spital. Aceasta acționează și ca o modalitate de a preveni reapariția afecțiunilor de care suferă pacienții.

Integrarea AI în asistența medicală are o multitudine de beneficii, inclusiv automatizarea sarcinilor și analiza seturilor mari de date ale pacienților pentru intervenția mai rapidă și la un cost mai mic.

Potrivit Business Insider, 30% din costurile asistenței medicale sunt asociate cu sarcini administrative. AI poate automatiza unele dintre aceste sarcini, cum ar fi pre-autorizare de asigurare, facturi și menținerea înregistrărilor, pentru a ușura volumul de muncă al cadrelor medicale și în cele din urmă a face economie.

Citeşte şi:

Cum s-a desfășurat cel mai lung zbor comercial din lume. Motivul pentru care pasagerii și piloții au fost monitorizați îndeaproape în timpul celor 19 ore

Calafat, orașul care stă pe izvoare de apă termală, dar oamenii care locuiesc la bloc se încălzesc cu lemne

Conacul în care s-a filmat ”Felix și Otilia”, pelicula după romanul lui George Călinescu, este la un pas de prăbușire. Țiți Dumitriu a fost proprietar fictiv și a vorbit pentru prima oară pe tema asta

Cristi Bud, despre moartea fiului său de doar 5 zile: "E posibil să fi scăpat copilul". Cand a cerut înregistrările de pe camere a primit un raspuns incredibil
GSP.RO

Cristi Bud, despre moartea fiului său de doar 5 zile: "E posibil să fi scăpat copilul". Cand a cerut înregistrările de pe camere a primit un raspuns incredibil

Horoscop 26 februarie 2020. Leii au motive să fie nemulțumiți azi
HOROSCOP

Horoscop 26 februarie 2020. Leii au motive să fie nemulțumiți azi