Mergi direct la conținut »
Cum îți faci grădină pe balcon. 8 trucuri de la specialiștii în amenajări interioare
Ştiri Libertatea > Ştiri > Cum îți faci grădină pe balcon. 8 trucuri de la specialiștii în amenajări interioare

Cum îți faci grădină pe balcon. 8 trucuri de la specialiștii în amenajări interioare

Tu ce ții pe balcon? Multe și de toate? Și unde te relaxezi, unde bei cafeluța dimineața? Printre borcane, ligheane și mopuri? Acest spațiu, să fim înțeleși, trebuie să fie o oază de relaxare! Iată deci cum îți faci grădină pe balcon 

De Gabriela Boceanu,

Nu întâmplător arhitecții și designerii zilelor noastre mută accentul, când vorbesc despre balcon, de pe criteriul funcțional pe relaxare, legătura cu natura, aer liber, eleganță. 

Oamenii vor să folosească balconul drept element ambiental, dar și ca sursă de plante aromatice, proaspete, sau pentru practicarea unui hobby. Balcoanele-grădină au fantastica putere de a funcționa precum un filtru de aer în punctele aglomerate ale orașului sau ca un element de strânsă lagătură cu zonele verzi. Oamenii își doresc să aducă verdele bio în balcon și, de acolo, să îl preia în toate spațiile unui apartament. Verdele plantelor, albastrul cerului pot intra în toate spațiile din interior, în băi, în bucătării, oriunde își doresc proprietarii casei să întâlnească imaginea naturii”, spune arhitecta Ionela Truică.

Cum îți faci grădină pe balcon – pas cu pas  

Cum putem transforma un simplu balcon de apartament, indiferent de dimensiuni, într-o grădină de vis ne spun specialiștii unui dezvoltator de ansambluri rezidențiale din România.

  1. Alege plante cățărătoare: ele au un avantaj estetic net – îmbracă balconul într-un verde pur. În plus, au efect odihnitor asupra privirii și efect de filtru pentru aerul poluat al orașului.
  2. Aplică licheni naturali pe unul din pereții balconului, pentru o cromatică generoasă! Lichenii sunt ființe vii care rezonează la ambient și care pot indica nivelul de umiditate.
  3. Creează un perete vertical din flori! Magazinele de bricolaj au o ofertă bogată de suporți artificiali rustici, din lemn.
  4. Optează pentru cimbrișor la ghiveci sau pentru o altă plantă aromatică pe gustul tău, pentru delicatețe vizuală și pentru rolul lor medicinal!
  5. Amplasează pe balcon cel puțin un ghiveci care arată precum un copăcel! Leandrul poate fi o opțiune, datorită bogăției sale florale, parfumului și pentru că este ușor de întreținut.
  6. Decorează balconul cu scaune și măsuțe fie din lemn, fie cu design vintage sau din fier forjat, pentru a întregi atmosfera de peisaj din natură.
  7. Agață undeva de tavan sau de balustradă o colivie cu o pasăre ornamentală!
  8. Amplasează și o căsuță pentru păsări și ai grijă zilnic de săculețul cu semnințe și de recipientul pentru apă!

Citește și: EXCLUSIV/ Te pregătești să-ți renovezi locuința sau să-ţi faci una nouă? Uite ce aduce nou anul 2017 în materie de design interior

Close
Închide
  Close