E vara, e cald si ti-e frica sa nu te lase frigiderul chiar acum? Pentru a te bucura cat mai mult timp de el, trebuie sa stii cum sa-l ingrijesti. Specialistii de la Altex iti dau cateva sfaturi ca sa-l pastrezi ca nou o perioada indelungata.
Curata periodic condensatorul cu o carpa, pentru a indeparta toate impuritatile. Incarcarea lui cu praf inseamna consum crescut de energie.
Nu pune niciodata oalele de mancare incinse in frigider. Fa-o doar cand acestea s-au racit.
Nu tine usa frigiderului deschisa mult timp. In acest fel vei evita ca aparatul sa se umple de gheata, mai ales pe timpul verii, cand e foarte cald in casa.
In cazul in care aparatul nu are functie automata de decongelare, e bine sa-l dezgheti abia cand gheata are o grosime de 3 mm. Atentie! Nu folosi lame de cutit sau alt obiect ascutit. Specialistii recomanda sa lasi frigiderul scos din priza, cu usa deschisa, pana cand se topeste toata gheata.
Spala-l periodic si, din cand in cand, foloseste solutii dezinfectante. Daca nu-ti permiti sa dai banii pe produse din comert, il poti dezinfecta foarte bine cu otet. Dupa ce il cureti, lasa-l sa se usuce o jumatate de ora, pentru a nu se forma mucegai.
Nu supraincarca aparatul frigorific cu alimente.
Nu instala aparatul intr-un loc umed sau intr-un loc unde ar putea intra in contact cu apa.
Frigiderul trebuie conectat la o priza cu impamantare, pentru a preveni electrocutarea.
Scapa de mirosurile neplacute
Pentru a nu se amesteca mirosurile intre ele si pentru a pastra legumele proaspete mai multe zile, depoziteaza alimentele in recipiente inchise sau ambalate in celofan, folie din aluminiu, hartie cerata ori folie din material plastic.
Daca ai un frigider nou si vrei sa scapi de mirosul specific, tine cateva zile in interior doua-trei castroane pline cu lapte de var.
Un alt truc pentru ca preparatele culinare din frigider sa nu absoarba mirosuri neplacute (de usturoi sau ceapa) este sa pui in interior o bucatica de carbune de lemn.