Mergi direct la conținut »
Cum îți recuperezi banii achitați pentru taxa auto

Printr-un set de acte normative, Guvernul a dat undă verde procedurilor de recuperare a sumelor plătite de şoferi pentru taxa de poluare auto. În curând ar trebui să apară și normele de aplicare emise de Ministerul Finanțelor și de cel al Mediului, care vor elucida procedura returnării banilor de către stat.

De Ana Alexa,

Potrivit noului Cod de procedură fiscală, cei care au achitat în perioada ianuarie 2007 -martie 2013 taxele de poluare aferente înmatriculării autoturismelor, vor primi banii înapoi. Acest proiect de ordin al președintelui ANAF este încă în dezbatere publică, astfel încât nu se cunoaște care va fi exact forma finală și cum se va proceda pentru restituirea taxelor. Până acum, românii puteau recupera una din cele trei taxe doar dacă dădeau statul în judecată și obțineau o sentință definitivă și irevocabilă.

Mai nou, taxa auto se recuperează fără judecată. Banii vor fi primiţi înapoi în rate, pe parcursul a cinci ani. Persoanele aflate în această situaţie pot solicita restituirea prin cerere adresată organului fiscal, care se soluţionează în termen de 45 de zile de la înregistrare. “Dacă cererea nu e soluţionată, persoana interesată poate face contestaţie în termen de 30 de zile de la comunicarea deciziei sau, după caz, de la împlinirea termenului în care decizia trebuia comunicată. Contestaţia se soluţionează în 45 de zile de la înregistrare”, se arată într- un comunicat de presă emis de Guvern.

Nici un comentariu.

Comentează

Close
Închide
  Close