MENIU CAUTĂ
23 Apr. 2018 21:00 , de Rodica Dirzu

Cum păstrezi blugii mai mult timp. Trucuri care dau rezultate

Distribuie

Chiar dacă moda se schimbă necontenit blugii nu se demodează niciodată. Sunt purtați deopotrivă de tineri, copii sau oameni în vârstă. Se pretează zilnic, la serviciu, la școală sau la cumpărături, dar la fel de bine pot fi accesorizați și pentru ocazii mai speciale. E preferabil să îți achiziționezi niște blugi de calitate de care trebuie să ai mai mare grijă. Iată cum păstrezi blugii mai mult timp.

 

Cum îi alegi. Nu ezita să cumperi blugi care conțin lycra sau elastan într-un procent mic de 1 maximum 2%, altfel riști să se deformeze. Dacă vor conține un procent mai mare se vor lăsa la nivelul genunchilor sau feselor.

Nu îi spăla prea des. Doar dacă porți aceeași pereche  5 zile la rând, sau i-ai pătat. De asemenea, e bine să folosești uscătorul de rufe cât mai rar în cazul blugilor, fiindcă această operațiune îi micșorează. Cât despre fierul de călcat, e bine să uiți de el, fiindcă în timp distruge fibrele și îi uzează. Dacă îi speli de mână, atunci când îi storci, nu forța prea tare, ca să nu îi deformezi. Îi poți pune între două prosoape pentru a absorbi excesul de apă.

Ce metode de curățat sunt potrivite. Dacă și se pare că nu sunt foarte murdari, îi poți băga într-o pungă de plastic la congelator, o noapte pentru a omorî bacteriile. Altfel, îi poți curăța de mână sau la mașină. Profesioniștii nu recomandă spălarea lor la mașină, dar poți opta pentru o spălare la rece, fără balsam sau poți adăuga oțet alb, pentru fixarea culorii. Dacă îi speli manual, folosește apă rece, un detergent blând și freacă-i delicat. În ambele situații e bine să îi speli pe dos.

Cum mai poți fixa culoarea. Când cumperii blugii pune-i înainte de a-i purta într-un lighean cu apă călduță în care ai adăugat 5 linguri de sare grunjoasă, sau apă călduță cu o ceașcă de oțet alb și un pumn de sare grunjoasă. Lasă-i să stea peste noapte și apoi spală-i singuri.

Repară-i dacă e cazul. Nu ezita să îi ajustezi dacă nu îți vin bine, sau să îi duci la stopat dacă s-au ros între picioare. În cazul în care nu mai vrei să îi porți, fă-ți din ei o fustă, un șort, o gentuță sau o sacoșă de cumpărături. Îi mai poți petici cu bucăți de la alți blugi.

Alege-i în funcție de siluetă

  • Nu e musai să porți ultimul model de jeans, ci pe cel care te avantajează, în funcție de morfologia ta.
  • De exemplu, cele înalte vor purta blugi care taie lungimea picioarelor (talie joasă, tip boyfriend, care se opresc deasupra gleznelor).
  • Invers, jeanșii slim și lungi vor merge mai bine femeilor mici de înălțime care au nevoie de alungirea optică a picioarelor.
  • Femeile care au forme mai rotunde sunt avantajate de blugii cu talie înaltă, drepți, clasici. Modelul talie înaltă este bun și pentru cele care au talia lungă pentru a reechilibra silueta.

 

 

Citește mai multe despre Blugi pe Libertatea.

Comentarii