De Mihai Niculescu,

Platforma de consultaţii medicale poate fi accesată la adresa pacient.assmb.ro, și este un serviciu online gratuit de evaluare medicală. Răspund întrebărilor adresate de pacienți aproape 500 de medici din peste 30 de specializări, angajaţi în spitalele administrate de PMB. Cele mai căutate specializări sunt Pneumologia – 184 de consultaţii, Medicina internă – 149, Psihiatria – 99, Gastroenterologia – 43 şi Dermatologia – 39.

Programul pilot lansat la Colentina a fost accesat de 749 de pacienţi în decurs de două săptămâni, a spus Gabriela Firea printr-o postare pe Facebook, potrivit Agerpres.

„Platforma este foarte uşor de utilizat: pacienţii accesează site-ul pacient.assmb.ro, introduc o scurtă descriere a problemelor de sănătate pe care le au şi ataşează, dacă este cazul, documentele medicale relevante (rezultate analize, recomandări de la specialişti, istoric medical, bilete de ieşire din spital). Se selectează spitalul, specialitatea şi medicul, apoi se introduc datele personale, precum şi cele de contact. Răspunsul va fi primit direct din partea medicului în 12-24 ore în funcţie de disponibilitatea specialistului şi de numărul de cazuri pe care acesta le are în analiză”, a precizat edilul general.

Platforma este optimizată inclusiv pentru dispozitivele de telefonie mobilă cu sistem de operare iOS sau Android.

„Interfaţa pentru pacient este, de asemenea, accesibilă: prin simpla accesare a ferestrei de încărcare documente, telefonul deschide automat camera şi pacientul trebuie doar să fotografieze documentul care trebuie transmis – spre exemplu analizele medicale -, iar fotografiile sunt preluate în sistem automat. Se elimină astfel procedurile de scanare”, a menţionat Firea.

În scurtă vreme va fi disponibil inclusiv un modul video pentru consultaţii de specialitate în domeniul psihiatric, fiind esenţial contactul vizual între medicul specialist şi pacienţii pe care trebuie să-i evalueze.

Medicii pot și ei transmite pacienţilor orice fel de documente medicale pe timpul stării de urgenţă, cum ar fi reţete, concedii medicale sau referate pentru comisiile de expertiză. Şi medicii beneficiază de suport tehnic online şi telefonic.

Citeşte şi:

Coronavirus și bacterii nosocomiale. Câte părți are un pat de spital

Indolența ucide. Cum explică Vasile Cepoi faptul că a dat Spitalului din Suceava unul dintre cele mai mari calificative din țară

Un consilier local PNL a publicat pe Facebook lista cu cadrele medicale pozitive din Câmpulung Moldovenesc. ”A fost din greșeală”, spune acesta

Reacția unei tenismene după ce a văzut-o pe Serena Williams goală în vestiar: 'Am rămas șocată timp de o săptămână, pentru că e...'
GSP.RO
Reacția unei tenismene după ce a văzut-o pe Serena Williams goală în vestiar: 'Am rămas șocată timp de o săptămână, pentru că e...'
Horoscop 31 mai 2020. Leii trebuie să-și tempereze pornirile, Berbecii au parte de o zi armonioasă
HOROSCOP
Horoscop 31 mai 2020. Leii trebuie să-și tempereze pornirile, Berbecii au parte de o zi armonioasă