Mergi direct la conținut »
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > FOTO| Cum s-a îmbrăcat Carmen Iohannis la dineul dat la Paris cu ocazia a 100 de ani de la Ziua Armistițiului. Presa internațională a lăudat-o

FOTO| Cum s-a îmbrăcat Carmen Iohannis la dineul dat la Paris cu ocazia a 100 de ani de la Ziua Armistițiului. Presa internațională a lăudat-o

Prezentă alături de soțul său, președintele Klaus Iohannis, la dineul dat de familia Macron la Palatul Elysee cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la semnarea Armistițiului care a încheiat Primul Război Mondial, Carmen Iohannis a impresionat cu ținutele alese.

Prima doamnă a României a fost apreciată de presa internațională pentru ținutele pe care a ales să le poarte la Paris cu ocazia Zilei Armistițiului.

În prima parte a zilei, la dejunul de la Palatul Elysee, Carmen Iohannis a optat pentru un palton bleu. Jurnaliștii Daily Mail au observat că soția președintelui român avea unghiile vopsite în roșu și au apreciat pata de culoare pe care a adus-o ținutei sale în acest fel.

Pentru seară, la dineul oficial la care au participat toți șefii de stat ai țărilor implicate în primul Război Mondial, inclusiv Donald și Melania Trump, prima doamnă a României a ales să poarte o haină din catifea albastră, care a atras toate privirile.

Preşedintele Klaus Iohannis s-a numărat printre cei peste 70 de lideri internaţionali care au participat, duminică, la Arcul de Triumf din Paris, la ceremonia Centenarului Armistiţiului care a pus capăt ostilităţilor din Primul Război Mondial.

Printre participanţi s-au numărat preşedinţii SUA – Donald Trump şi Rusiei – Vladimir Putin, cancelarul german Angela Merkel, regele Spaniei, Felipe al VI-lea, preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker. Preşedintele Iohannis a fost împreună cu soţia sa, Carmen.

Universitatea București, amendată cu 30.000 de lei de DSP pentru că n-a făcut dezinfecție după ce au fost raportate două cazuri de TBC
Recomandări

Universitatea București, amendată cu 30.000 de lei de DSP pentru că n-a făcut dezinfecție după ce au fost raportate două cazuri de TBC

Acum un secol, în data de 11.11.1918, la ora 11,00 dimineaţa, tunurile au tăcut pe toate fronturile Primului Război Mondial, după 5 ani de lupte sângeroase, odată cu intrarea în vigoare a Armistiţiului semnat de Germania şi reprezentanţii Antantei într-un vagon de tren la Compiegne, în Franţa.

Ziua Armistiţiului este comemorată în fiecare an la 11 noiembrie pentru a marca pacea semnată între Antantă şi Puterile Centrale la Compiegne, Franţa, eveniment ce a marcat încetarea ostilităţilor pe Frontul de Vest al Primului Război Mondial şi a intrat în vigoare începând cu ora 11,00 – cea de-a 11-a oră a celei de-a 11 zile din a 11-a lună a anului 1918. Iniţial, acest armistiţiu a încetat după o perioadă de 36 de zile. Tratatul privind încetarea definitivă a ostilităţilor a fost semnat în mod formal la Versailles în 1919.


Citește și: FOTO| Spitalul Pantelimon a externat un pacient aflat în stare critică. Imagini șocante cu femeia trimisă acasă


 

Close
Închide
  Close