Și angajații sunt din ce în ce mai conștienți că proactivitatea este o calitate căutată, dar de cele mai multe ori au probleme în a o pune în practică, adesea din motive care nu depind în totalitate de ei. 

Ca angajator, trebuie să fii conștient că proactivitatea la locul de muncă este o valoare în creștere și există cel puțin câteva modalități prin care să o încurajezi. Iată câteva dintre ele:

Creează o cultură organizationala care să încurajeze proactivitatea

Managerii trebuie să comunice transparent și să susțină inițiativa și autonomia la fel de mult ca și colaborarea în echipă. O modalitate excelentă de a demonstra acest lucru este prin implicarea angajaților în procesele la care de obicei nu au acces. Cere-le să prezinte idei, să aibă încredere în ei să ia decizii, motivează-i să facă mai mult în rolul lor și să își permită să își asume riscuri în limite rezonabile. Dacă cineva sugerează o soluție sau are o idee bună, trebuie încurajat să o urmeze și, ca manager, trebuie să te asiguri că eforturile sunt recunoscute, indiferent de succes sau eșec.

Recompensează comportamentele sănătoase  

Angajații sănătoși sunt angajați productivi și proactivi. Pentru a promova proactivitatea în ceea ce privește sănătatea în muncă, încearcă să asiguri angajaților fructe, legume, gustări sănătoase, dar și abonamente la săli de sport și sesiuni de yoga la birou. În plus, angajații pot fi recompensați pentru lucruri precum renunțarea la fumat și participarea la competiții sportive, spre exemplu. Și dacă una dintre modalitățile de a-i răsplăti este un card cultural, atunci îi ajuți să aibă și o viață privată activă și împlinită și să simtă că există echilibru. Și se știe, un angajat sănătos și fericit e un angajat eficient. 

El e bărbatul care a spulberat ursul în Harghita. Primele declarații
Recomandări

El e bărbatul care a spulberat ursul în Harghita. Primele declarații

Brainstorming cu echipa ta

Ai un business prosper, ți-ai ales oamenii cu grijă. Poate ai și o echipă de leadership. Primul pas este să te gândești la unele dintre problemele companiei: poate vrei să crești vânzările sau doar să mai reduci puțin cheltuielile, așa că de ce să nu profiți de creativitatea oamenilor tăi? În loc să faceți schimb de idei într-o sală de ședințe, alege un brainstorming neconvențional. Este important să fii transparent, la obiect și să transmiți foarte clar ce speri să obții de la echipa ta.  Răsplătește ideile cele mai bune, dar și implementarea impecabilă a acestora.  

Bărbatul care și-a pierdut familia în tragedia din Timișoara: „Medicii s-au gândit că soția a încercat să se sinucidă”
Recomandări

Bărbatul care și-a pierdut familia în tragedia din Timișoara: „Medicii s-au gândit că soția a încercat să se sinucidă”

Promovează flexibilitatea

Încearcă să ajuți angajații cu echilibrul între job și viața privată, cu zile în care pot lucra remote, zile de concediu în plus sau facilități pentru timpul liber. Poți să le oferi workshopuri de time management, să le decontezi transportul sau să accepți să își facă programul (în măsura în care se poate) în funcție de perioadele din zi în care sunt mai eficienți. 

Pe lângă aceste recomandări, trebuie amintit că productivitatea la locul de muncă este și rezultatul eficacității. De asemenea, persoanele extrem de eficiente sunt de obicei proactive, deoarece nu ezită să își asume responsabilitatea și să caute soluții. Aceste tipuri de atitudini ar putea fi promovate la locul de muncă prin ateliere dedicate și coaching.

Sursă foto: Shutterstock

Dezvăluire colosală! Cum l-a salvat pe Laurențiu Reghecampf de la moarte
GSP.RO

Dezvăluire colosală! Cum l-a salvat pe Laurențiu Reghecampf de la moarte

Horoscop 21 noiembrie 2019. Capricornii au tendința să fie mai duri cu cei din jur
HOROSCOP

Horoscop 21 noiembrie 2019. Capricornii au tendința să fie mai duri cu cei din jur