Mergi direct la conținut »
LIBERTATEA TE AJUTĂ: Cum se obține un nou card de sănătate. Cui trebuie să te adresezi și cât te costă
Ştiri Libertatea > Ştiri > LIBERTATEA TE AJUTĂ: Cum se obține un nou card de sănătate. Cui trebuie să te adresezi și cât te costă

LIBERTATEA TE AJUTĂ: Cum se obține un nou card de sănătate. Cui trebuie să te adresezi și cât te costă

Mai mulți cititori care și-au pierdut cardurile de sănătate ne întreabă cum se obține un nou card de sănătate, cui trebuie să se adreseze și cât costă eliberarea unui duplicat.

De Alexandru Boariu,

RĂSPUNS: Potrivit Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), asiguraţii care au primit carduri naţionale de asigurări sociale de sănătate cu date personale eronate, precum și cei care, în diferite împrejurări, și-au pierdut sau și-au distrus acest document, vor putea solicita eliberarea unui nou card, de la casa de asigurări de sănătate în evidenţa căreia se află. Asiguraţii vor primi cu titlu gratuit noul card de sănătate, în situaţia în care cardul initial conţine date eronate. În cazul pierderii/distrugerii cardului iniţial, asiguraţii vor trebuie să plătească contravaloarea serviciilor de producţie şi distribuire prin poştă a noului card, respectiv suma de 15,50 lei. Plata se va face la sediul casei de asigurări în evidenţa căreia se află asiguratul, odată cu depunerea cererii pentru eliberarea unui nou card. Până la primirea noului card, asiguratul va beneficia de servicii medicale în sistemul asigurărilor sociale de sănătate, în baza unei adeverinţe de înlocuire a cardului. Adeverința în cauză va fi eliberată tot de casa de sănătate în evidența căreia se află asiguratul. Aceasta este valabilă maximum trei luni de la eliberare.

Citește și: CNAS atenționează că valabilitatea cardurilor de sănătate s-a prelungit de la cinci la șapte ani

 

Close
Închide
  Close